Снимка: БулфотоКонтрапротестът се опира върху властта и затова е агресивно

...
Снимка: БулфотоКонтрапротестът се опира върху властта и затова е агресивно
Коментари Харесай

Дайнов: ДПС не е партия, а корпорация. Имат си корпоративни тайни

Снимка: Булфото

" Контрапротестът се опира върху властта и по тази причина е нападателно събитие ", съобщи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов по отношение на опита на контрапротестиращи през вчерашния ден да отстранен част от палатките пред Ректората на Софийския университет, написа OFFnews.bg.

По думите му блокирането на кръстовища в София е остаряло протестно събитие.

" Това е общоприета софийска процедура от началото на 1990-а година. Това е методът, по който хората демонстрират гражданско непокорство. Ще има разногласия до каква степен е вярно, само че като си споделил, че си цивилен неподчинен, ти заявяваш, че нарушаваш някакви правила, другояче нямаше да е непокорство ", изясни той.

В предаването " Преди всички " проф. Дайнов разяснява, че когато митингите са достоверни, даже и да се срещнат демонстрации с разнообразни политически пристрастия, както през 90-те години " сини " и " червени ", няма заплаха от принуждение.

" Спомнете си, имаше замяна на реплики, само че принуждение не е имало. Контрапротестиращите не са с достоверни позиции, а са провокация от страна на властта ", безапелационен е политологът.

Предложението на ГЕРБ за нова Конституция проф. Дайнов дефинира като чудовищна провокация.

" Това е опция за строшаване на страната, властта да счупи страната, пробвайки се да нахлузи своя Конституция върху едно общество, което не желае тази власт ", сподели той.

Според Дайнов " Обединени патриоти ", " Воля " и Движение за права и свободи още веднъж ще желаят " да си качат цената " по време на консултациите с ГЕРБ за привикване на Велико национално заседание за приемане на нова конституция.

" Воля " ще получат каквото желаят и ще се подредят до ГЕРБ, само че не виждам какво печели Движение за права и свободи от хлътването в целия безпорядък на конституционно правене, когато обществото не желае нова конституция. Там ще бъде забавно ", сподели той.

По думите на проф. Дайнов Движение за права и свободи действа не като партия, а като корпорация, по тази причина има корпоративни секрети и не се знае какво в действителност желаят.

Политологът изрече очакване за ескалация на провокациите от страна на властта и на нейните контрапротести.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР