Снимка БулфотоКогато съм готов с визията за екипа си, ще

...
Снимка БулфотоКогато съм готов с визията за екипа си, ще
Коментари Харесай

Новият главен прокурор Гешев:Чака ме най-тежкият мандат досега. Атаките целят унищожение на прокуратурата

Снимка Булфото

" Когато съм подготвен с визията за екипа си, ще ви осведомявам. "  Това сподели пред публицистите в Съдебната палата новият основен поркурор Иван Гешев.Той изрази несъгласието си с инициираните диспути от президента Румен Радев за промени в Конституцията, които започнаха през вчерашния ден, написа Епицентър .

" Разговарям с разнообразни сътрудници и когато съм подготвен с визията се по какъв начин ще наподобява изцяло екипа, ще го оповестя на медиите. Тук става въпрос за хора, които са способени и ще се оправят с поставените задания и работят в екип. Броят на заместниците ще остане същият ", изясни Гешев и акцентира:  Чака ме най-тежкият мандат от 1989 година насам, тъй като такава е обстановката. На първо място сме стигнали лимита, след който ние, страната, би трябвало да отговорим на упованията на жителите за повече правдивост и от другата страна, прокуратурата да проработи на високи обороти. Подложени сме на офанзиви, които целят заличаването на прокуратурата. Те са от разнообразни хора, които се усещат наранени. Аз не споделям, че ще я дестабилизарат, а ще се опитат ", съобщи пред медиите новият основен прокурор.

Гешев посочи, че в прокуратурата има и битови проблеми, които не целят отсрочване и би трябвало да бъдат решени в най-кратки периоди.

" Не виждам полемика за конституционни промени, аз виждам политически поръчки в най-общ проект и се цитира Конституцията. Чули ли сте някой да каже какво се желае да се промени в Конституцията? Когато предизвикваш спор, разумно е да имаш тематика, а не да дебатираш най-общо, с цел да установиш кой е казусът и дали има проблем. Сигурен съм, че прокуратурата ще каже и своето мнение. Трябва да е ясно - това все още е политически въпрос и в него няма право. Прокуратурата може да каже единствено мнението си, в случай че бъде запитана ", заяви Гешев по адрес на инициираните от Румен Радев диспути за промени в Конституцията.

" Смятам след Нова година да образувам съвещателен съвет от изтъкнати адвокати ", разгласи той. 

В отговор на настоятелните въпроси на публицистите, Гешев разясни: "  Какво е Венецианската комисия? Това е експертен съвет, който е в конструкция отвън структурите на Европейски Съюз. Те имат голямо морално влияние, само че официално техните рекомендации не са наложителни. В някои хрумвания има логичност, други сочат, че не са добре осведомени с нашето законодателство ", разяснява още той.

" Всички прокурори са самостоятелни, всички магистрати са самостоятелни. Този термин " самостоятелен прокурор " е афектиран към прокуратурата ", приключи Иван Гешев първото си изявление пред медиите като основен прокурор.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 34 секунди) Рейтинг: 4493 | Одобрение: -9892 Очакваме комунягите да вършат доста компроматни пацули! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР