Снимка БулфотоИзявлението на държавния глава е емоционална реакция на Румен

...
Снимка БулфотоИзявлението на държавния глава е емоционална реакция на Румен
Коментари Харесай

Горанов: Президентът и ние не можем да прекратим отношенията между институциите

Снимка Булфото

„ Изявлението на президента е прочувствена реакция на Румен Радев, тъй като в конституцията сходна преценка, дискреция на българския президент не съществува ”. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов вчерашното изявление на президента, в което разгласи, че смъква доверието си от държавното управление, заяви Нова тв.

По думите на Горанов личната омраза сред двама души не може да наруши рамката на конституцията. На въпрос сред кого е персоналната омраза изясни - " единият гонен, другият без доверие ".

И добави, че прочувствените реакции на политика Радев са негово право, а догадка " събаряне на доверие " е персонална прочувствена реакция. Горанов съобщи, че ще продължи институционално да взе участие във всички формати на българския президент. „ Всички взаимоотношения сред Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във типа, в който са били до момента, а политическите оценки на участник в политическия живот са си негово персонално право ”, заключи Горанов.

Финансовият министър съобщи, че ще поеме отговорност, в случай че се откри негова виновност или подготвеност по Закона за хазарта. „ Ако съм знаел, не бих го позволил ”, безапелационен бе той.

Горанов чака опозиция против въвеждането на еврото у нас. По-рано през днешния ден ВОЛЯ оповестиха, че оферират референдум за еврото. „ Тази тематика ще се развива като драматургия в българското общество от доста хора, които желаят да попречат да затвърдим геополитическия си избор. Ние ще продължим с напъните си да влезем във все по-тясна интеграция със институциите на Европейски Съюз, с цел да не сме страна на " втора скорост ", съобщи още той и добави, че офанзивите против въвеждането на еврото му давали още повече съображение да счита, че спекулациите би трябвало да бъдат прекъснати точно посредством присъединение към еврозоната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` Източник:
petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР