Снимка БулфотоИзвънредна епидемична обстановка не променя същността на извънредното положение.

...
Снимка БулфотоИзвънредна епидемична обстановка не променя същността на извънредното положение.
Коментари Харесай

Дончева: Някой лобист е хванал министър-председателя и му е напудрил мозъка за новия закон. 1300 години България на шофьорски курсове и плажни чадъри ли се крепи?

Снимка Булфото

" Извънредна епидемиологична конюнктура не трансформира същността на изключителното състояние. Това е единствено замяна на термини. Конституцията урежда изключително състояние във всичките му форми, без значение от какво произтича то ".

Това сподели водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева във връзка импортирания от ръководещите законопроект, с който здравните, стопански и обществени ограничения против ковид да продължат да работят и след края на изключителното състояние, заяви mediapool.bg .

По думите ѝ въпросът е за какво се измислят измененията в Закона за здравето:  " За да се подмени Конституцията, с цел да не носи Министерски съвет отговорност за нищо и да трансферира този парещ картоф на министъра на опазването на здравето ".

Според нея с този законопроект ръководещите суспендират конституцията.

Дончева разкритикува и това, че поправките се вършат през закона за здравето, а са главно в други закони.  “В настоящето съчинение в 24 страници има две страници, отдадени на Закона за здравето, в това число наименованието на закона с изписани всичките му промени. Останалите 22 страници касаят всевъзможни други закони, част от които не се отнасят към изключителното състояние... Има изменение на Закона за държавната благосъстоятелност. Защо? Има изменение на Закона за развиване на културата, на водите, на акцизите, налозите и складовете “.

Тя разяснява и това, че автошколите бяха измежду първите, на които бе разрешено да отворят порти:

" Кой знае за какво автошколите бяха с преимущество. Защо? Защото някой лобист е хванал министър-председателя и му е напудрил мозъка, че незабавно би трябвало да стартират шофьорските курсове. Нашата страна на шофьорските курсове ли се крепи? Оказва се, че шофьорските курсове и плажните чадъри на морето крепят нашата страна. Може би 1300 години са я крепили?! Ние сме позволили невежи и елементарни хора да ни ръководят 10 години “.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР