Снимка: Булфото, източник: btvnovinite.bgПрезидентът не може да бъде разследван, срещу

...
Снимка: Булфото, източник: btvnovinite.bgПрезидентът не може да бъде разследван, срещу
Коментари Харесай

Конституционният съд: Президентът не може да бъде разследван, не може и да бъде проверяван от прокуратурата

Снимка: Булфото, източник: btvnovinite.bg

Президентът не може да бъде разследван, против него не могат да се употребяват специфични разследващи средства, не може и да бъде проверяван от прокуратурата до момента в който заема поста си. Това е единомислещият отговор на Конституционния съд до главнният прокурор Иван Гешев. Тълкувателното решение се отнася и за вицепрезидента.

Тълкувателното решение излезе след запитване на основния прокурор Иван Гешев при започване на годината. Той насочи шест въпроса за имунитета на президента, а много от магистратите дефинираха делото като полититическо.

По-късно държавното обвиняване популяризира телефонни записи по следствие, спряно предходната седмица поради имунитета на Румен Радев. Подслушвани са диалози с присъединяване на началника на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков по отношение на инспекцията на Антикорупционната комисия за брачната половинка на президента Десислава Радева, тогава Генчева.

Конституционният съд позволи за разглеждане настояването на Гешев за тълкувателно решение, какви са рамките на имунитета на президента и по кое време той може да бъде разследван. Подобно запитване не е имало от 1991 година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР