Снимка БулфотоИма пълна готовност за тестване на толсистемата в реално

...
Снимка БулфотоИма пълна готовност за тестване на толсистемата в реално
Коментари Харесай

Нанков: Има пълна готовност за тестване на толсистемата от 15 май

Снимка Булфото

" Има цялостна подготвеност за тестване на толсистемата в действително време, както беше оповестено - от 15 май ", заяви пред публицисти заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Първо в пунктовете за продажба - най-вероятно ще стартираме на границите с тестовите изпитвания, добави той пред публицистите след присъединяване си във форума " Проектни оферти на ВиК оператори за финансиране по ОПОС 2014-2020 година ".

Нанков осведоми, че към този момент 27 камери са инсталирани, за други 63, за които са издадени позволения за градеж, ще бъдат инсталирани в границите на идващите няколко дни. " Имаме цялостна подготвеност да стартираме системата в частите " оперативна съгласуемост ", " генериране на геопространствени данни ", които след това се трансформират в съответна такса за изминато разстояние, добави той. Нанков осведоми, че ще бъде изработен клип за това какво съставлява толсистемата като осведомителна система, която по-думите му е евентуално най-сложната, изграждана в България.

Сред главните провокации Нанков открои тарифирането и уточни, че през идната седмица ще има срещи с превозвачите, с цел да се сближат позициите. Нанков уточни, че ще се търси баланс сред частния и публичния интерес във връзка с цените, на обсега на пътищата, които в началото ще подлежат на толуване. На срещата ще бъде показан и разбор на положението на пътищата /основно втори и трети клас/ по отношение на нулевата ставка, като концепцията е толсистемата да бъде построена върху тези пътища, и когато те след време бъдат ремонтирани, ще бъдат включвани поетапно в обсега й, каквото е желанието на транспортния отрасъл, посочи заместник-министърът. Очаква се на идната среща да бъде конкретизирано и какъв брой километра ще бъдат безплатните пътища, като по-думите на заместник-министъра се чака те да са най-малко 13 000 километра. Маржът на толуваните пътища е сред 5000 и 7000 километра, от общо 20 000 километра републиканска пътна мрежа.

В отговор на въпрос заместник-министър Нанков посочи, че е призната оставката на инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенцията " Пътна инфраструктура ". Той подава оставката си в средата на април в деловодството на Министерството на районното развиване и благоустройството. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР