Снимка: БулфотоХора се уволняваха от министрите в услуга на една

...
Снимка: БулфотоХора се уволняваха от министрите в услуга на една
Коментари Харесай

Цветанов: Министрите уволняваха в полза на ДПС

Снимка: Булфото

" Хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа мощ. Движение за права и свободи бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна. Никой не ги защитаваше с изключение на мен. Премиерът беше разпоредил на някогашния аграрни министър Румен Порожанов да се срещне с Мустафа Карадайъ, имаше лист за уволнения, аз стопирах този лист. " Това разгласи някогашният заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия, написа.

" Ако тези уволнения бяха почнали да се случват, аз щях да направя обществен този диалог. Докато бях в Народното събрание, дружно с сътрудниците, които споделяха тези паники, съм се противопоставял на тези безобразия. Аз бях буфер, който понасяше негативите на тези събития ", съобщи Цветанов. Той твърди, че не е позволил да бъде толкоз непосредствен до Борисов, че да попадне в свадите със записите и прочие

Цветанов обърна внимание на партийните конфликти в ГЕРБ с Георги Харизанов - преди съден за злоупотреби като началник на " Напоителни системи ", а в този момент считан за изключително непосредствен на Борисов. " Бил съм срещу влизането на дадени хора в листите на ГЕРБ, тъй като съм считал, че те нямат нужния публичен имидж ", сподели по адрес на Харизанов Цветанов.

Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на eвропейската акция, ми даде претекстовете да отида при Борисов и да му кажа, че в случай че не се върнем в интервала, в който бяхме първоначално, аз напущам, сподели Цветанов, който в неделя учредява партията „ Републиканци за България ”.

Той изясни, че абсурдът към жилищата му не е единствената причина за отдръпването му от ръководещата партия. „ Аз не считам, че съм нарушил закона и съм направил нещо неправилно. Но когато се сътвори тази обстановка, единственият рационален вид беше да се отдръпва. Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи обстоятелства и сюжети, които да те дискредитират ”, сподели Цветанов.

Според него са преминати граници, а той е бил буфер, който е понасял доста негативи от решенията на един човек.

По думите му, за него политиката е идея, такава е и новият му политически план. Цветанов призна, че в предишното е допускал неточности, които няма да допусне да се случват още веднъж.

„ Аз не съм предал ГЕРБ, просто ГЕРБ съобщи всички тези полезности. Това съгласно вас изменничество ли е? Не е, изменничество е, в случай че останеш и продължиш да правиш нещо, което е срещу твоето чувство и битие на политическата сцена “, сподели той.

Цветанов отхвърли всевъзможни обвинявания по отношение на фотосите от спалнята на премиера Борисов. Според него тезите на ръководещата партия са антикризисна мярка.

Няма по какъв начин в спалнята на премиера да влезе мъж.

„ Това са толкоз несъстоятелни тези. При всички положения не мога да бъда аз, не може да бъде и мъж. За да снимаш човек, който спи, би трябвало да имаш достъп до спалнята му. Няма по какъв начин при премиера това да бъде мъж. Влизането във вилата, в която обитават президентът и министър председателят и достъпът до по-личните пространства, се охранява от НСО ”, сподели той. Според него отговорът на въпроса кой снима премиера би трябвало да пристигна или от самия него, или от проверяващите.

Наблюдавайки през днешния ден метода, по който действа политическа партия ГЕРБ, страхът от опорочаване на изборите е голям, сподели Цветанов. Според някогашния втори в ГЕРБ, упорството на Бойко Борисов да не подаде оставка може да се преглежда като опция да употребява властовият запас – „ допускам, че в тези избори ще бъде употребен много съществено ”.

Цветанов заяви, че партия „ Републиканци за България ” ще се яви независимо на изборите. Убедени сме, че ще прескочим прага за влизане в Народното събрание, сподели той и добави, че тези, които през днешния ден се причисляват към „ Републиканци за България ”, се усещат предадени от тези, които ръководят, изключително в смесените райони.

Цветанов сподели още, че в актуалната си настройка, визирайки ГЕРБ с водач Борисов, партията не може да е негов съдружен сътрудник.

По думите му имало доста позволени неточности с ГЕРБ. С „ Републиканци за България “ няма да бъдат допускани, даде обещание новият партиен водач и акцентира, че не той е предал ГЕРБ, а ГЕРБ е предала всички полезности.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР