Снимка БулфотоГолемият въпрос, който интересува гражданите, е доколко ЕП има

...
Снимка БулфотоГолемият въпрос, който интересува гражданите, е доколко ЕП има
Коментари Харесай

Радан Кънев пред БНР: Не живеем в условията, които договорите за ЕС гарантират на всеки европеец

Снимка Булфото

" Големият въпрос, който интересува жителите, е до каква степен Екологичен потенциал има пълномощия да промени нещо в България. Правомощията са в това да се повдигне тематиката, да сигнализира за това, че правата на европейски жители са нарушени и ние не живеем в изискванията, които договорите за Европейски Съюз подсигуряват на всеки европеец ". Това сподели пред БНР евродепутатът от ЕНП/ " Демократична България " Радан Кънев и добави, че съгласно Общия европейски механизъм за господство на закона, който сега се приготвя, ще се дава опция за съществени наказания при такива нарушавания. 

Той уточни, че пред Антикорупционната група на Европейския парламент е повдигнал въпросите, свързани с казуса с върховенството на закона в България и е получил поддръжка от групата:

" Следващите стъпки са отправяне на въпрос до Европейската комисия, като ще търсим опция това да е вербален въпрос към президента на комисията, което ще значи и спор в пленарната зала за рецесията с върховенството на закона в България. За задачата събираме нужният брой подписи от евродепутати, с цел да бъде включен въпросът в дневния ред на Екологичен потенциал ". Той изрази очакване това да се случи през септември или октомври. 

Кънев уточни, че чувствителността в Европа към погазването на законността и към корупцията е извънредно огромна:  

" Предстои Европейска комисия да вземе голям външен заем и да финансира страните членки за възобновяване от икономическата рецесия. Това е развой, който върви дружно с огромни вложения за икономическа промяна, така наречен Зелена договорка. Всичко това са пари на данъкоплатците ".

По думите на евродепутата се намираме в здравна рецесия, която " държавното управление изцяло изпусна "  и не знаем какво ще е развиването, тъй като половината страни затварят границите си за българи:

" В тази обстановка, виждаме едно правителство, което се е сложило в услуга на Ахмед Доган и Движение за права и свободи и единственото, което се мисли, е по какъв начин парите от европейските стратегии да бъдат откраднати. Няма публичен спор за народен проект за възобновяване, няма публичен спор за Зелената договорка, няма естествен публичен спор и за здравната рецесия ". 

Радан Кънев изрази убеденост, че протестите през последните дни имат капацитет да смалят кабинета " Борисов 3 ":

" За стопанската система, за приходите на всеки един българин и за националната ни сигурност - час по-скоро това държавно управление би трябвало да си върви ". По думите му оставката на държавното управление е единствено първата стъпка, а значимо по-късно е да не се допусне " завъртането на една рулетка ", след която още веднъж Доган и Пеевски (депутатът от ДПС) да управляват икономическите процеси в страната, а единствено името на премиера да е друго. 

Според него и оставката на основния прокурор е наложителна, с цел да може България да се изправи пред договарянията за възстановителния проект и Зелената договорка. 

Радан Кънев беше безапелационен, че Иван Гешев е потъпкал правовия ред в страната с  " атакуването по жесток метод " на президентската институция: 

" Волно или несъзнателно господин Гешев съумя да смъкна господин Борисов ".

Бившият ръководител на ДСБ определи акцията в " Росенец "  като огромно достижение за демократичната общественост в страната, заслугата за която е на лидера на " Да, България " Христо Иванов:

" Постигнахме разкритие на връзката сред властта и мафията. Постигнахме и още една победа - държавните институции престанаха да отбраняват една обществена държавна благосъстоятелност от жителите на България ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР