Снимка БулфотоДецата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

...
Снимка БулфотоДецата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“
Коментари Харесай

Стартира традиционната акция за пътна безопасност „Децата тръгват на училище!”

Снимка Булфото

„ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “ – под това мото за следващ път стартира през септември и октомври обичайна акция на „ Пътна полиция ”.
Пътните служители на реда към този момент започнаха своите срещи с ръководители на детски градини и учебни заведения. Съвместно с представители на общините в област Варна тече инспекция на пътната маркировка и сигнализация, осветлението, сигурността на входовете и защитните огради в регионите на учебните заведения в региона, оповестиха от пресчентъра на варненската полиция.

Със старта на новата образователна година (2018 – 2019) стартира и програмата за осъществяване на беседи с учениците - от най дребните до най-големите. Полицейските чиновници ще влизат в час за да припомнят на учениците главните правила за сигурност, да извърнат внимание на основните опасности по време на придвижването ни на пътя и да дадат потребни препоръки на децата.
Успоредно с това не стопират полицейските интервенции за надзор на скоростта и други нарушения на пътя, ориентирани към обезпечаване сигурността освен на децата на пътя, а и на всички участници в придвижването.
Седмицата от 24 до 30 септември е оповестена за „ Седмица на предварителна защита на детската пътна
сигурност ”, а 29 септември е Ден на предварителната защита. Тази година ще бъде особено отбелязан в гр. Габрово, хазаин на Националния конкурс „ Пътен служител на реда на годината - 2018 ”.
За поредна година при започване на новата образователна година обръщаме особено внимание на децата, които са деен участник в придвижването по пътищата. Напомняме, че да запазим живота им е не просто цел, а идея! Успехът на тази идея е повече от наложителен и всички ние сме подготвени да го реализираме.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР