Снимка: БулфотоДържавната компания Автомагистрали“ ЕАД има собствен ресурс за строителството

...
Снимка: БулфотоДържавната компания Автомагистрали“ ЕАД има собствен ресурс за строителството
Коментари Харесай

„Автомагистрали“: Имаме ресурс да построим 3 км път от общо 134 км по които се работи

Снимка: Булфото

" Държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД има личен запас за строителството на едвам 3-4 километра магистрален път от общо 134 км, по които се работи ", това признаха от управлението на сдружението, които в Комисията по проверка попитаха какво да вършат със заварените контракти за милиарди по т.нар „ ин хаус “ процедури.

" Всъщност на автомагистрала „ Хемус “, огромна част от пътя Видин – Ботевград и подлежащите на подсилване 84 свлачища работят компании, които по документи дават техника чартърен, доставят материали и правят характерни действия ", показаха от борда на „ Автомагистрали “, написа " Евроком ".

Десислава Христова от сдружението уточни, че в договорите „ има някои странни неща “ по линия на нетипичните отговорности на доставчиците.

„ Това, което ние виждаме, е, че има фрапантно завишаване на цените, на които се стъпва на база на предпроектни изследвания, които са много съмнителни “, добави тя и даде образец за утвърден план за към 300 хиляди лв. с прогноза цена над 7 млн. лв. и над 2 млн. лв. изплатен задатък.

Авансите са в размер на към 37%, като изключително тежък е казусът с сектори 7, 8 и 9 на „ Хемус “. Има и фрапиращи случаи – с заплащания към компания за ландшафтно оформление в сектор, който още е единствено на равнище абстрактен план.

„ Не дръзвам да се подписвам и да заплащам нещо, за което има подозрения дали е същинско “, акцентира Христова.

По думите ѝ за всеки правист е видно, че става дума за прикрити строително-монтажни работи.

Финансовият министър Асен Василев се базира на методическите инструкции от Агенцията за публични поръчки:

" АПИ би трябвало да открият нова поръчка, тъй като не могат да се оправят, в случай че " Автомагистрали " ЕАД в това време не придобие нужния капацитет, с цел да свърши цялата работа независимо ".

Той означи, че в предишен парламент е паднала наложителната банкова гаранция и в този момент множеството контракти са единствено със застраховки, освен това „ съсредоточени в няколко компании

" От два застрахователя би трябвало да търсим средства за към 1,5 милиарда лв.. Става дума за нови застрахователни артикули - за получен задатък и за положително осъществяване и те не претендирали спомагателни запаси и обезпечения ", уточни финансовият министър.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР