снимка Булфото.Бююк бе предаден на турските власти преди 4 години.

...
снимка Булфото.Бююк бе предаден на турските власти преди 4 години.
Коментари Харесай

Журналист от Шпигел: Имало е директен натиск от Турция върху България за Бююк

снимка Булфото
.

Бююк бе предаден на турските управляващи преди 4 години. Българският съд на два пъти е отказвал екстрадацията му, тъй като са виждали политически цели в настояването на Турция, само че все пак натискът от южната ни съседка е траял,.

Според „ Шпигел “ премиерът Бойко Борисов и тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров в нарушаване на интернационалните конвенции са помогнали на Турция да преследва съперници на президента Реджеп Ердоган.

Бююк бе упрекнат за връзки с организацията на Фетуллах Гюлен – ФЕТО. Официалните управляващи в Анкара са обявили ФЕТО за терористична организация, която стои за опит за пуч против Ердоган през 2016 година.

Димитър Ганев споделя, че журналистическото следствие се базира на секретни грами от турското посолство в София. Журналистът беше безапелационен, че няма да разкрие източниците си и да оповести от къде се е сдобил с документите, пише Mediapool.bg. По думите му следствието демонстрира по какъв начин българските политици са работили с турското държавно управление.

Сега Абдуллах Бююк съди България в Страсбург. В последна сметка той е предаден на Турция от българските емиграционни управляващи поради изтекло право на престояване.

Димитър Ганев споделя, че след размириците в Турция се е провела среща сред турския дипломат Сюлейман Гьокче, министър председателят Борисов и шефове на вътрешно и външно разузнаване.

След срещата Сотир Цацаров поема ангажимент да ревизира къде се намира Бююк и да разбере дали има подаде молба за политическо леговище. По същата процедура са екстрадирани още 90 турски жители.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР