Снимка БулфотоБулгартрансгаз подписа договор със саудитската фирма Аркад“ за изграждането

...
Снимка БулфотоБулгартрансгаз подписа договор със саудитската фирма Аркад“ за изграждането
Коментари Харесай

Булгартрансгаз подписа с Аркад за Турски поток

Снимка Булфото

„ Булгартрансгаз ” подписа контракт със саудитската компания „ Аркад “ за построяването на газопровода „ Турски поток “, съобщи БГНЕС.

Стойността на подписания през днешния ден контракт е 1,102 милиарда евро. Срокът на реализация е 615 календарни дни. В рамките на първите 250 дни би трябвало да бъде построена 308 км линейна конструкция, което ще разреши доставянето на газ към Сърбия.

Премиерът Бойко Борисов благодари за изключителните старания и работа през последните месеци.

„ Проведоха се доста срещи, в това число и с съветските сътрудници, с сътрудниците от Саудитска Арабия. Това е по този начин нареченият „ Балкански поток “. Една транспарантна процедура. Държавната компания на Саудитска Арабия се класира първа и почваме осъществяване. Благодарение на принц Салман – това е голяма инвестиция “, акцентира министър председателят.

„ Докато някои питат и изясняват какви са нашите връзки със съседите, Русия и Саудитска Арабия ние пред вас през днешния ден подписахме контракт за осъществяване. Днес, когато финализирахме контракта, финансирането е обезпечени. Става дума за голяма инвестиция. Никой не вярваше и никой нямаше да направи това “, сподели Борисов.

Той акцентира, че газопроводът „ Южен поток “ е бил спрян през 2014 година поради корупция.

Преди 2 дни тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) приключи делото против решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за избор на реализатор на газовия план „ Турски поток “ на територията на България. С решението си съдът " отпуши " строителството на газопровода през страната ни. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР