Снимка: БулфотоБългарският вицепремиер и министър на отбраната има смелост да

...
Снимка: БулфотоБългарският вицепремиер и министър на отбраната има смелост да
Коментари Харесай

Гърция хвали Каракачанов за изказването му, че македонски език не съществува

Снимка: Булфото

" Българският вицепремиер и министър на защитата има храброст да каже истината ", разясняват в Гърция изявлението на Красимир Каракачанов, че " македонски език не съществува ", осведоми БНР.

Противниците на контракта от Преспа поддържат напълно позицията на Каракачанов.

Министър Каракачанов и мнението му, че " македонски език не съществува " се употребява от гръцките интернет медии за доказателство против позицията на Зоран Заев. Заглавията на изявленията са " Добре че са българите, да кажат истината " и " София опровергава Ципрас ", написа novini.bg.

Публикуван е цялостният текст на изявлението на министър Каракачанов и опцията София да упражни несъгласие по приемането на Скопие в НАТО е Евросъюза. " Няма да приемем хора с неразбираеми възгледи и внедрявайки подмолно " македонски език ", което съобщи българският вицепремиер, се слага в акцент от изявленията в Гърция.

Следват мнения с обвинявания, че Ципрас не е защитил гръцките позиции в контракта от Преспа, до момента в който България следи да не се фалшифицира историята.

Още през 2009 година гръцкият Върховен съд реши, че " македонски език не съществува ", а има даже изявление на гръцки депутати, че в Скопие приказват на " български акцент ".

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР