Снимка БулфотоАз концесии не правя! Има си министри, има си

...
Снимка БулфотоАз концесии не правя! Има си министри, има си
Коментари Харесай

Бойко Борисов за Летище Пловдив: Аз концесии не правя!

Снимка Булфото

„ Аз концесии не върша! Има си министри, има си общини…! ”, сбито отговори министър председателят Бойко Борисов пред кореспондент на  TrafficNews.bg  относно неразбираемата орис на Летище Пловдив. Той отхвърли всевъзможен различен коментар по други тематики, с изключение на за събитието, на което бе посетител – откриването на френския цех “Латекоер ”.

Въпреки препратката на премиера към отрасловите органи, там продължава да царува цялостна тишина, по отношение на концесията за летището.  Още в средата на юли стана ясно, че китайците се отхвърлят от концесията, а при започване на август Община Пловдив изненада всички с настояването да вземе летището.  Цялата тази неустановеност даде и разумните резултати, като Райънеър спря два от трите си полета от летището до Италия и Белгия.

По закон обаче летището би трябвало да бъде обещано на втория класиран участник, който е консорциумът сред ПИМК и ТИЗ. Те към този момент изпратиха писмо до министерството на превоза, с питания по отношение на процедурата за аеропорта.

Двата водещи стопански субекта в Пловдив и района още веднъж показаха подготвеност да сключат контракт, като те са подготвени незабавно да поемат ръководството на летището.

„ Предвид събитията и неналичието на информация към нас, като пълновръстен претендент в процедурата, не бихме се отказали да  защитим законните си ползи с всички разрешени средства ”, приключват от обединяването.

Припомняме, че желанията на " Консорицум Летище Пловдив " влизат вложения в пъти над минималните условия от 35 милиона евро вложения, откриване на десетки работни мести, построяването на няколко карго терминала, ежедневни пътнически полети до цяла Европа.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР