Снимка Булфото, архивЗимата хем я няма, хем не иска да

...
Снимка Булфото, архивЗимата хем я няма, хем не иска да
Коментари Харесай

Зима и студ до края на февруари, в началото на март ни чака рязко затопляне

Снимка Булфото, списък

Зимата хем я няма, хем не желае да си тръгне. Цялата тази седмица времето ще бъде най-вече облачно, ще превалява дъжд, тук-там сняг, като в сряда против четвъртък ще има по-сериозни валежи, което се дължи на синоптичната конюнктура над цяла Европа и над Средиземно море. Температурите са позитивни денем, само че поради вятъра се усеща студено. Характерът на това време ще се резервира до края на седмицата, сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “.

 
В петък и събота ще остане облачно и по-студено, тук-там е допустимо и да превалява.
 
В събота против неделя ще има валежи от сняг. През уикенда, изключително над южните региони и югоизточните региони ще има повече превалявания, основно от сняг, допустимо е даже тук-там да се образува снежна завивка.

В неделя, понеделник и от елементи във вторник ще застудее фрапантно. Дневните температури се чака да бъдат негативни. На места ще са -5 до -8 градуса, главно в западните, северозападните и североизточните региони.
 
Всичко това е, тъй като нов циклон в понеделник против вторник ще окаже въздействие над страната и още веднъж ще има валежи от сняг. Времето ще бъде динамично, облачно, с валежи.

Като цяло през цялата тази седмица, най-много в края ѝ и началото на идната, в цяла Европа ще бъде доста студено. Вероятно това ще бъде един от най-студените интервали през тази зима над целия европейски континент, в това число и над Балканите.
 
В началото на месец март обаче, към 1-ви и 2-ри, синоптичната конюнктура над целия континент ще се промени и ни чака много съществено стопляне. Температурите тук-там даже може да доближат 18-22 градуса.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР