Снимка: Булфото, архивЗащитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и

...
Снимка: Булфото, архивЗащитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и
Коментари Харесай

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни

Снимка: Булфото, списък

Защитата на националната сигурност е безспорен приоритет и тук не би трябвало да има никакъв компромис. Така че се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали нужните задоволително и нужни доказателства, с цел да бъдат минимализирани и дипломатическите последици, тъй като постоянно има и такива.

Това съобщи президентът Румен Радев в коментар по новия шпионски скандал от авиобаза " Граф Игнатиево ", написа Vesti.bg.

" Необходима е ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, продължи Радев. Трябва да има и явен отговор на изявленията в " Шпигел ", където има съществено обвиняване, че държавното ръководство на България се слага в услуга на непозната страна. Трябва да подхождаме с ясни безкомпромисни критерии към всичко, което уронва национална сигурност ", сподели още президентът Радев.

" Не виждам смисъл да ни тикат режисура, в която разговорът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, корупция, записи и така нататък ", продължи Радев.

" За да има разговор, той би трябвало да бъде подложен на здрава основа, а точно – откриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и не престават да се случват в страната ", безапелационен бе президентът. " Не може хората с цялостни шкафчета да канят на разговор тези с празни ", добави още Румен Радев.

В изявлението си от авиобазата край Пловдив президентът посочи, че за него провокациите пред българските Военновъздушни сили и Министерство на защитата са в две съществени посоки. Първо, да се обезпечат всички нужни условия, с цел да се вкарат в употреба и да носи бойно дежурство самолетът F-16. Трябва от тук нататък извънредно доста работа, тъй като казусът не е просто в самолети. Иска се цялостна рационализация на инфраструктурата, даване на значимо и комплицирано наземно съоръжение, придобиване на въоръжение, подготовка на състава и най-много дълбока промяна на системата за поддръжка и логистично обезпечаване, което ще изисква в допълнение финансиране. Очаквам в скоро време да се образува офис на F-16 към Министерство на защитата.

Второто предизвикателство е, че до застъпване на бойно дежурство по защита на въздушното пространство с F-16ни разделят още дълги години. това е задача, която ние би трябвало да изпълняваме и по тази причина чакам енергични дейности по тази причина чака бързо дейности за обезпокоително ниския нальот на летците ни.

Президентът Румен Радев е в авиобазата " Граф Игнатиево ", където участва на деня за високопоставени посетители на интернационалната летателна подготовка " Тракийска пепелянка 2020 ".

Президентът ще одобри почетния строй, след което ще участва на брифинг за задачите и дилемите на взаимната подготовка и ще следи детайли от нея. Румен Радев ще се срещне с представителите на страните участнички.

Медийният ден на интернационалната летателна подготовка стартира 10.00 часа в авиобазата.

Очаква измежду сред формалните посетители да бъдат също началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и американският дипломат у нас Херо Мустафа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР