Снимка Булфото, архивЗаради проекта за медиен закон, заради който генералният

...
Снимка Булфото, архивЗаради проекта за медиен закон, заради който генералният
Коментари Харесай

БСП: Боил Банов да подаде оставка заради БНР и БНТ

Снимка Булфото, списък

Заради плана за медиен закон, поради който генералният шеф на БНР Андон Балтаков е подал оставката си, и БСП желае оставката на министъра на културата Боил Банов, написа

В оферти за публично разискване план от Министерството на културата се плануват промени във финансирането на БНР и Българска национална телевизия. Според тях публичните медии ще се финансират съгласно задачата си. Към момента дотацията се дефинира на правилото норматив за час стратегия. Според информация във в. " 24 часа " един час стратегия в Българска национална телевизия се прави оценка на 1844 лева, а в БНР - 443 лева

Според Андон Балтаков в плана отсъстват създадени от БНР и други специалисти промени. Сред тях и по какъв начин ще се ръководят двете медии и какъв ще е мандатът на управителните им препоръки.

В декларация от името на Българска социалистическа партия депутатът Александър Симов упрекна ГЕРБ, че прави целенасочени офанзиви против публичното радио и за повторно се пробва да провокира рецесия в него. Според него ГЕРБ и " Обединени патриоти " желаят да обсебят изцяло БНР и Българска национална телевизия за ползите на ръководството си. Той разгласи, че гаврата с публичните медии и посягането на свободните медии би трябвало да спре и изиска поставката на министъра на културата.

В отговор депутатът от ГЕРБ Тома Биков сподели, че планът на медиен закон занапред ще се разисква. По думите му в него не влиза само предлагането шефовете персонално да оферират управителните препоръки на публичните медии, което един път било препоръчано от сътрудника му Вежди Рашидов, само че било отхвърлено поради напън от " Демократична България " и Българска социалистическа партия. " Може би Христо Иванов би трябвало да ги прокара, тъй като той оказва политически напън към Българска национална телевизия ", сподели Биков и даде образец с митингите пред публичната медия, до момента в който тече предаването " Панорама ".

" По никакъв метод този закон не визира свободата на словото. БНР е опозиционна медия и ние нямаме нищо срещу това и не сме създали нищо против това, въпреки че част от водещите вършат политически мнения в ефир отвън закона ", разгласи Тома Биков.

Двете партии спорят и за финансирането на публичните медии. Според Българска социалистическа партия не би трябвало да отпада фондът за финансиране на БНР и Българска национална телевизия. От ГЕРБ настояват, че той в никакъв случай не е работил, тъй като в никакъв случай не е работил, т.е. не се е събирала такса за публичните медии. Според ръководещите новият модел на финансиране е европейски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР