Снимка: Булфото, архивЗаради лошо време възрастно семейство е блокирано в

...
Снимка: Булфото, архивЗаради лошо време възрастно семейство е блокирано в
Коментари Харесай

Възрастно семейство е блокирано в хижа в района на Кюстендил

Снимка: Булфото, списък

Заради неприятно време възрастно семейство е блокирано в планинска хижа в региона на Кюстендил покрай село Сажденик. До тях към този момент е проправен път от спешните екипи. Остава в действие частичното бедствено състояние в село Гърляно, съобщи Българска национална телевизия. 

До хижата, в която се намира възрастното семейство, е основан различен път, през който се минава с високопроходима техника. По-рано през днешния ден, при тях е бил кметският наместник на село Ръждак. Те са в положително здравословно положение, имат задоволително вода и храна, споделиха от спешния щаб в Кюстендил. В село Гърляно към момента не е анулирано частичното бедствено състояние.

Цяла нощ спешните екипи са следили сериозните сектори край река Бистрица в село Гърляно. Днес реката се прибра в коритото си, а всички компрометирани сектори са укрепени. Няма заплаха за хората.

- Всички бяха тука - пожарната, гражданска, всички, тъй че помагаха, отзоваха се където ги викнат, благодарим... другояче нямаше да се избави тази къща и нагоре.Жител на селото сподели, че коритото на река Бистрица и региона към нея не са били почистени, което е довело до усложнената конюнктура.

- Трябва нова техника да се купи от страната и да се ремонтират нещата, коритата да са готови есенно време, подготовката би трябвало да става есента-лятото, а не когато пристигна водата зимата.

Екипите и през днешния ден работеха по премахване на повреда на тръбопровод в обитаемото място. В момента ток и вода има. Очаква се на следващия ден частичното бедствено състояние да бъде анулирано.

Днес следобяд, преваляванията в област Благоевград стопираха и речните равнища на Струма и Места започнаха последователно да се намаляват.

Аварийните екипи в Благоевградско отводняваха през целия ден пътя сред селата Сатовча и Вълкосел. В момента прекосяването е допустимо.

През целия ден, в спешния щаб не са постъпвали други сигнали за наводнения или бедстващи хора. Кризисния щаб в Благоевград ще остане в подготвеност да реагира при потребност до момента в който не бъде изцяло анулиран предупредителния код за превалявания в региона.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР