Снимка: Булфото, архивЗапочват засилени проверки на водачите на мотоциклети като

...
Снимка: Булфото, архивЗапочват засилени проверки на водачите на мотоциклети като
Коментари Харесай

Полицията погва здраво мотоциклетистите. Обявиха стряскаща статистика! Ще проверяват за

Снимка: Булфото, списък

Започват засилени инспекции на водачите на мотоциклети като ще се следи за извършители, които съзнателно крият регистрационните си номера, както и за потреблението на предпазни системи.

``
реклама

Инспекциите са част от набелязаните ограничения сред Държавна организация " Безопасност на придвижването " и Пътна полиция с оглед началото на летния сезон. Това заяви ръководителят на организацията Малина Крумова по време на откриването на " Мото учебно заведение за сигурност ", представена от Novini.bg.

Проявата се провежда от " Софийски мотористи " във ВТУ " Тодор Каблешков " и цели да запознае начинаещи и кандидат-мотоциклетисти с главните правила за сигурност на пътя.

Говорейки за сигурност на мотоциклетистите би трябвало да посочим, че започваме тежко този летен сезон - едвам в неговото начало към този момент отчитаме 11 смъртни случаи на мотористи на пътя, е показала Малина Крумова. По думите й по тази причина различен акцент на инспекциите ще бъде и потреблението на предпазни системи - каски и защитни екипировки за мотористите, както и за хората, които возят. Зная какъв брой сериозно значимо е другите участници в придвижването да Ви пазят, тъй като Вие сте измежду най-уязвимите групи. Но също толкоз значимо е да ограничим систематичните извършители и се надявам, че Вие като общественост ще подкрепите институциите, тъй като това също е част от казуса и от потребността от повече приемливост на пътя, е подчертала ръководителят на държавната организация.

Тя е поздравила уредниците, че концентрират старания в две основни посоки с организирането на мото учебното заведение - сигурност и предварителна защита. Затова имате цялостната поддръжка на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " и се надявам, че това ще е първата от доста начинания, които ще осъществяваме дружно в тази област, е споделила още Малина Крумова. Тя е отправила предложение взаимно с мото клубовете да бъдат създадени профилирани осведомителни материали.

Друг акцент в нейното изявление е бил инициирането на общ разговор за ограничения за повишение на сигурността на мотоциклетистите. Нека дружно създадем обзор на всички аспекти свързани с сигурността - какво можем дружно да променим в законодателството, в метода по който се образоват водачите на мотоциклети, организацията на придвижването и изобщо във всички аспекти, които могат да спасят човешки живот. Вашата позиция, извлечена от ежедневния опит, ще ни бъде доста скъпа, се е обърнала тя към представителите на мото общността.

В днешното Мото учебно заведение за сигурност са взели участие над 100 начинаещи и кандидат-мотоциклетисти. В рамките на еднодневния курс те ще преминат както научен, по този начин и удобен курс включващ препоръки за сигурност, условия за оборудването, механически аспекти на транспортното средство, специфичност на придвижването в града и отвън него, и други Организирани са и демонстрации, и практични уроци за учащите се, в двора на висшето учебно заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР