Снимка Булфото, архивЗапалена бъркалка е причината за инцидента в завод

...
Снимка Булфото, архивЗапалена бъркалка е причината за инцидента в завод
Коментари Харесай

Вътрешният министър разкри причината за инцидента в завод Арсенал

Снимка Булфото, списък

Запалена бъркалка е повода за случая в цех „ Арсенал “. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред публицисти, съобщи БГНЕС. Не е имало гърмежи в цех „ Арсенал “, запалила се е една бъркалка в помещение, в което се работи отдалечено, сподели Радев.

„ Това е помещение, където е бъркалката и където безусловно се забърква някаква примес. Двамата служащи са били вътре, а не е трябвало да бъдат вътре, не е трябвало да са там “, уточни още той. „ Съгласно технологията и ограниченията за сигурност двамата служащи е трябвало да бъдат отвън въпросното помещение. Управлението на този развой е изнесен извън, има си табло с бутони. Защо са били вътре, ще излиза наяве, само че са нарушили софтуерната дисциплинираност. Запалва се сместа, няма гърмеж, пламва, обгаря ги. Това е особена примес, на барутна основа. Това не е взривно вещество “, посочи вътрешният министър. Ако се върнем обратно в годините и в този цех, и в други фабрики произшествия, са ставали поради човешки неточности и неспазване на разпоредбите и технологията - в тази ситуация, счита Валентин Радев.

Инцидент в цех " Арсенал ", има умрял и ранен Един човек е умрял и един е обгорял при възпламеняване в помещение на завод 130 на цех 3 на „ Арсенал ” в Казанлък, прочие.. Прочети повече Той уточни, че работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) ще ревизира случая, както и работа към общественото министерство също ще ревизира дали са спазени разпоредбите. Ще се види дали са спазени разпоредбите и тогава ще се каже кой ще понесе отговорност, сподели още за случая министърът на вътрешните работи.

Очаквайте детайлности!
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР