Снимка: Булфото, архивВсички ще се заразим с коронавирус рано или

...
Снимка: Булфото, архивВсички ще се заразим с коронавирус рано или
Коментари Харесай

Всички ще се заразим с коронавирус, твърди лекарят на годината Александър Оскар

Снимка: Булфото, списък

Всички ще се заразим с ковид рано или късно. Това разгласи в ефира на БТВ доктор Александър Оскар, разгласен за " Лекар на годината " през 2020 г. По думите му, медицината към този момент е много по-подготвена и разполага с нужните средства, само че все пак към момента има паника от незнайните, сързани с Комид-19.

``Притеснява ме обстановката предвид на това, което се случва. Няма по какъв начин да не ме тормози, че умират медици, които се борят на първа линия. Всеки български жител би трябвало да съблюдава най-елементарните ограничения, които за жал обаче не се съблюдават. Но въпреки всичко никой не е напълно предпазен и в последна сметка всеки един от нас ще се болести, само че по-същественият въпрос е по какъв начин всеки един от нас ще изкара тази зараза``, разяснява още началникът на клиниката по очни заболявания в Александровска болница.

Немалко хора съблюдават ограниченията, само че не са малко и тези, които считат, че тези ограничения са непотребни и затормозяват персоналното им пространство. Просто има предубеждения, освен у нас, само че и в целия свят, защото живеем във времена на обществените мрежи, където се начетох на какви ли не тайни теории за COVID-19, изясни доктор Оскар и добави, че вирусът, както е известно, може да проникне в организма ни главно през устата, носа и очите.

От цифровите устройства най-опасни са телефоните и таблетите, защото децата ги доближават прекомерно доста до очите си. Трябва да се подхожда доста деликатно по време на електронното образование. Имаме нарастване на миопията, т.е. на късогледството с най-малко два диоптъра, тъй че дано да се употребяват настолни компютри и да има отмора на най-малко всеки 30 минути, означи в умозаключение тазгодишният притежател на премията " Лекар на годината ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР