Снимка Булфото, архивВсеки четвърти автомобил, произведен в ЕС е с

...
Снимка Булфото, архивВсеки четвърти автомобил, произведен в ЕС е с
Коментари Харесай

Автомобилите в Европа - масово с български части!

Снимка Булфото, списък

Всеки четвърти автомобил, създаден в Европейски Съюз е с елементи, направени в България. Това зяви икономическият министър Емил Караниколов на срещата на високо ниво на Алианска на консерваторите (АКРЕ), което се организира в НДК, написа " Монитор ". 

``
реклама

Той разясни,че у нас има към 220 компании, които работят в този бранш, а родната стопанска система е ориентирана към износа. По думите му България има един уравновесен растеж на директните непознати вложения, като през 2017-а те са били над 1,38 милиарда евро, а през 2018-а са 1,5 милиарда евро. Основният проблем на българската стопанска система е неналичието на работна ръка, като безработицата е към 6 на 100 и непрекъснато се свива. 

Инфлацията предходната година е била 2,8 %, а при започване на тази - 2,9 на 100. По думите на Караниколов обаче е значимо, че растежът на заплатите и пенсиите изпреварва инфалцията. Бизнесът пък всяка година подвига заплатите сред 8 и 12 %. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова пък съобщи, че предходната година у нас е имало 9,2 млн. непознати туристи, а приходите са били към 8,4 милиарда лв., което е растеж с 4% сорямо миналата година. Страната ни е  на трето място, след Италия и Гърция, по артефакти в Европейски Съюз и на 2-ро място по естествени извори, колито е основа да развиваме балнеотуризма. Една от задачите пък е родните курорти да се трансфорат в конгресни центрове в " крилата на сезона ", т.е времето от март до май и от края на септември до ноември.

Ведомството има и специфична стратегия за привличане на чартърни полети към България. Другата цел е да се пренасочи туристопотока към вътрешността на страната. Съвместно с балканските страни пък е създаден балкански маршрут, който дружно да промотираме. Предстоят обаче срещи с туроператори и хотелиери. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР