Снимка Булфото, архивВодата в няколко харманлийски села е негодна и

...
Снимка Булфото, архивВодата в няколко харманлийски села е негодна и
Коментари Харесай

Водата в няколко харманлийски села е опасна за пиене

Снимка Булфото, списък

Водата в няколко харманлийски села е негодна и рискова за пиянство поради повишени стойности на флуориди, сочи информация, изпратена от Регионална здравна ревизия (РЗИ) до Община Харманли, написа zaistinata.com.

``
реклама

Според данните на РЗИ, са наранени селата Българин, Шишманово, Рогозиново, Доситеево, Овчарово, Коларово и Богомил. Всички те получават вода от помпената станция „ Българин “. Здравната ревизия дава наставление на „ ВиК “ ЕООД – гр. Хасково за ограничение използването на питейна вода, която идва от помпена станция „ Българин “. В предписанието се споделя, че по отношение на ненадейно повишени стойности по химичен индикатор „ Флуориди “ тя не може да се употребява за пиянство и за подготвяне на храна, само че за хигиенични потребности – може.

На селата, чиято вода е негодна за пиянство от ВиК – Хасково имат ангажимент да провеждат обезпечаването и доставянето на чиста питейна вода. Очаква се на следващия ден там да бъдат ситуирани три водоноски.

Помпена станция „ Българин “ се намира на брега на река Марица и черпи вода от там. Как това рисково съединяване се е появило в реката, все още никой не изяснява. По поречието на реката има други помпени станции, само че до този миг от РЗИ не са съобщавали за проблем с качеството на водата, която идва от там.

За истината насочи въпроси към РЗИ за това има ли отклонения при индикаторите на водата и в други помпени станции, които са ситуирани по река Марица, само че досега нямаме отговор.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР