Снимка: Булфото, архивВицепремиерът Валери Симеонов определи бюджета за догодина като

...
Снимка: Булфото, архивВицепремиерът Валери Симеонов определи бюджета за догодина като
Коментари Харесай

Валери Симеонов сравни новия бюджет с богата пица Калцоне

Снимка: Булфото, списък

Вицепремиерът Валери Симеонов дефинира бюджета за следващата година като " богата, добре аранжирана пица, вид " Калцоне ”. Той ръководи Тристранния съвет, на който представители на кабинета, синдикатите и работодателите разискват Бюджета за 2018 година, съобщи бТВ.

Модата със сравненията на бюджета с пица е от времето на някогашния финансов министър Симеон Дянков от кабинета " Борисов 1 ". През 2009 година Дянков съобщи, че бюджетът за 2010 година ще е " постна пица ".

За 2018 година се планува разноските на страната да се усилят с съвсем 4,5 милиарда лева спрямо 2017 година Минималната заплата в бюджетната сфера ще стане с 50 лева по-висока и ще е 510 лева от 1 януари. Актуализацията на пенсиите се залага в средата на годината с 3,9%.

Предвидени са и повече разноски за обучение, опазване на здравето и в обществената сфера. Залагат се също нараствания на заплатите на учители, военни и служители на реда.

Бизнесът се афишира изрично срещу автоматизираното взимане на решение за нарастване на минималната работна заплата и административното увеличение на минималните осигурителни прагове.

Докато в тристранката обсъждаха бюджета, служащи от цялата страната стачкуваха пред Министерски съвет за по-високи приходи. Протестите са проведени от КНСБ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР