Снимка: Булфото, архивВицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви

...
Снимка: Булфото, архивВицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви
Коментари Харесай

Отварят заведенията и след 23,30 часа за празниците, ако има по-малко заразени

Снимка: Булфото, списък

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разгласи в ефир, че е допустимо да създадат компромис и заведенията да работят и след 23,30 часа на празниците. Условието е да има по-добри индикатори за инфектираните с коронавирус.

На терен съм в зимните курорти - значимо е да се съблюдават ограниченията в местата за настаняване. Предстоящият зимен сезон ще има, не може да се приказва за добра година, само че ще се работи. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Марияна Николова.

" Всички дружно би трябвало да имаме дисциплинираност. Клъстърните случаи не могат да бъдат взимани под общ знаменател в съответните курорти ", разкри още министърът.

" Ако имаме по-добри индикатори за инфектирани бихме могли да създадем компромис за празниците - заведенията да работят и след 23:30 ", разяснява Николова, написа

В туризма доста помогнаха ограниченията 60/40 и 80/20, разкри Марияна Николова.

" Деликатна е обстановката с екскурзоводите - повече от тях не са част от компании. Три разновидността ще подкрепят и този бранш. Всички финансови средства, за засегнатите туристически браншове, би трябвало да се изплатят до края на годината ", заяви вицепремиерът.

" В хотелите ще се настаняват хората без признаци - такава е практиката за цяла Европа. Благодаря на сектора за тази подготвеност, само че от здравното министерство към момента не са поискали да се настаняват инфектирани в хотели. Тези места за настаняване ще се дефинират от Министерство на здравеопазването ", разяснява Николова.

Туризмът се промени - хората към този момент имат други условия. Туристите избират дребните места. Надяваме се, че през зимата ще се привлекат румънските туристи, приключи министър на туризма.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР