снимка Булфото, архивВарненският окръжен съд призна за виновни Благовест А.

...
снимка Булфото, архивВарненският окръжен съд призна за виновни Благовест А.
Коментари Харесай

Двама отиват затвора за обир на къща в Игнатиево и блудство с 19-годишно момиче

снимка Булфото, списък

Варненският областен съд призна за отговорни Благовест А. и Стелан П. за това, че на 31. 01. 2019 година в гр. Игнатиево, обл. Варна, в съучастничество като съизвършители, лишили непознати движими движимости. При осъществяване на закононарушението двамата използвали мощ  и заплашване по отношение на 19-годишно момиче, в чийто дом нахлули.

Съдът призна Благовест А. за отговорен и в това, че направил блудствени дейности по отношение на младото момиче, за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление. Грабежът осъществен от него е при изискванията на рисков рецидив.
Двамата бяха оправдани по обвиняването, че са привели в безпомощно положение 19-годишното момиче, посредством завързване на крайниците й. 
Съдът одобри за взаимно разглеждане и гражданските искове на потърпевшите майка и щерка, които бяха конституирани като частни обвинители. 
37-годишният Благовест А. и 28-годишният Стелан П. разполагали с информация, че в къща в Игнатиево се съхранявали огромни суми пари и скъпи движимости. След като разбрали, по кое време живеещите в нея майка и щерка излизат всекидневно от вкъщи си, на 31.01.2019 година изчакали по-възрастната жена да напусне къщата и влезнали с щурм. В жилището се натъкнали на 19-годишно момиче. Пред нея се показали за чиновници на ГДБОП, опрели на порти й железно острие и със закани поискали да им каже, къде са скрити бижутата и парите. Докато Стелан П. претърсвал пространствата, Благовест А. направил блудствени дейности по отношение на младото момиче. Двамата съумели на лишават бижута и пари на обща стойност 6305 лв..
Благовест А. е роден в Провадия, с начално обучение, неженен, осъждан и незает. 
Стелан П. също е роден в Провадия, с главно обучение, неженен, осъждан, незает. 
Делото завърши в един ден, откакто пред съда подсъдимите признаха напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърлиха да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Варненският областен съд почете настояването на бранителите им за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването „ отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3. 
Наказанието, което Варненският областен съд дефинира измежду редукцията с 1/3 на подсъдимия Благовест А. е „ отнемане от независимост “ в размер на 5г. и 4 месеца за осъществения обир и 3 година и 4 месеца за осъщественото блудничество. След групиране на двете санкции, той следва да търпи по-тежкото от тях, а точно 5г. и 4 месеца при първичен „ непоколебим “ режим. 
За осъщественото закононарушение наказването след редукцията от 1/3 за Стелан П. е 2 година „ отнемане от независимост “, което следва да изтърпи при първичен общ режим.   
Благовест А. и Стелан П. са наказани да заплатят солидарно 3 858 лева на потърпевшата майка и 2375лв. на момичето, преставляваща обезщетение за породени имуществени вреди вследствие на осъществено закононарушение обир, ведно със законната рента, считано от момента на действието - 31.01.2019 година до окончателното погашение на сумата. Съдът отхвърли разликата по предявения цивилен иск за имуществени вреди до сумата от 2447 лева като необоснован. 
Подсъдимият Благовест А. е наказан да заплати на 19-годишното сумата от 10 000 лева, представляваща обезщетение за породени неимуществени вреди вследствие на осъществено блудничество. 
Присъдите могат да се апелират или стачкуват пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР