Снимка Булфото, архивВъпросите за екстрадиция на Цветан Василев и Васил

...
Снимка Булфото, архивВъпросите за екстрадиция на Цветан Василев и Васил
Коментари Харесай

Иван Гешев: Божков изпрати сигнал и по мейл, Василев също – проверяват се

Снимка Булфото, списък

Въпросите за екстрадиция на Цветан Василев и Васил Божков е въпрос към българската дипломация и държавно управление. Българската правосъдна власт си е свършила работата. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти в Ябланица, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Главният прокурор дефинира задачите на прокуратурата, а не следи обособени досъдебни производства, посочи Гешев.

Обвиняемият Божков е изпратил сигнал по мейл до основния прокурор. Отделно е постъпил сигнал от издание, близо до Цветан Василев. Аз съм разпределил сигналите към способен прокурор. Но задължението на прокуратурата е да ревизира доказателствата в поддръжка на обвиняването, по този начин и доказателства, подкрепящи оневинението, съобщи основният прокурор.

Той заяви, че прокуратурата ще ревизира всички доказателства, без значение дали са комикси или анимация.

Главният прокурор бе безапелационен, че главно политическа е повода Цветан Василев да се укрива. Гешев добави, че решението за екстрадиция е главно политическо и на сръбската страна, а за обвинения Божков – на ОАЕ.

Главният прокурор акцентира, че правосъдната власт си е свършила работата и по двата случая, както и Министерство на вътрешните работи, от тук нататък българската дипломация и държавно управление са на ход.

Иван Гешев сподели още, че и той, и прокуратурата поддържа основаването на Европейска прокуратура, управлявана от Лаура Кьовеши.

По думите на Гешев компетентността на Европейската прокуратура може би би трябвало да се разшири. Смятам, че тя би трябвало да се премисли в посока интернационален трафик на опиати да вземем за пример, транснационално пране на пари, транснационални проведени незаконни групи, предложи Гешев.

Днес основният прокурор и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов са в Ябланица, където се организира спецоперация против битовата престъпност. При акцията се ревизират коли и престъпно проявени лица.

Проблемът с битовата престъпност може да бъде решен и да бъде сведена до минимални равнища, и хората да живеят по-сигурно, сподели основният прокурор. Според него възрастните хората не заглужават да бъдат убивани, ограбвани, запалвани в къщите си, и да прекарат годините си в боязън. Държавата е длъжна да извърши уговорката си към тези хора, сподели още Гешев.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР