Снимка Булфото, архивВ събота преди обяд ще преобладава време с

...
Снимка Булфото, архивВ събота преди обяд ще преобладава време с
Коментари Харесай

Дъждовно време през дългия празничен уикенд предрекоха синоптици

Снимка Булфото, списък

В събота преди обяд ще доминира време с променлива облачност. След обяд ще се развива мощна купеста облачност и тук-там ще превали дъжд. През деня ще духа слаб до сдържан вятър от запад. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 15°. За В. Търново се чака минимална температура към 14°. Максималните температури ще бъдат сред 21° и 23°. За В. Търново се чака оптималната температура към 22°, написа дежурен синоптик: Николай Ятански от НИМХ – Филиал Плевен, съобщи " Борба ".

Атмосферното налягане постепенно ще се покачва.

Над западните и централните елементи на Стара планина преди обяд ще доминира време с променлива облачност.След обяд обяд ще се развива мощна купеста облачност и ще превали дъжд, съпроводен от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат към 14°. На 2000 м. – оптималните температури ще бъдат към 7°.

На тази дата най-високата измерена оптималната температура във Велико Търново е 34.7° през 1990 година, а най-ниската измерена минимална температура е 2.6° през 1992 година

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 48 минути и ще залезе в 20 часа и 41 минути.

Фаза на Луната: шест денонощия след пълнолуние.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 26. 05.2019 година

В неделя преди обяд ще доминира време с незначителна облачност до ясно. След обяд ще има променлива облачност. Ще духа слаб вятър, най-вече от запад. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 15°. За В. Търново се чака минимална температура към 14°. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 27°. За В. Търново се чака оптималната температура към 25°.

Атмосферното налягане постепенно ще се покачва.

Над западните и централните елементи на Стара планина ще доминира време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат към 17°. На 2000 м. – оптималните температури ще бъдат към 10°.

На тази дата най-високата измерена оптималната температура във Велико Търново е 31.5° през 2010 година, а най-ниската измерена минимална температура е 3.7° през 1991 година

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 47 минути и ще залезе в 20 часа и 42 минути.

Фаза на Луната: седем денонощия след пълнолуние.

Вечерта и през нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 15°. За В. Търново се чака минимална температура към 14°.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 27. 05.2019 година

В понеделник ще има променлива до забележителна облачност и в следобедните и вечерни часове тук-там е допустимо да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, най-вече от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 28°. За В. Търново се чака оптималната температура към 27°.

Атмосферното налягане постепенно ще се намалява.

Над западните и централните елементи на Стара планина ще има променилива до забележителна облачност и най-вече след обяд тук-там ще превали слаб дъжд. На обособени места се чакат и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат към 19°.

На тази дата най-високата измерена оптималната температура във Велико Търново е 32.1° през 1994 година, а най-ниската измерена минимална температура е 6.4° през 1970 година

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 46 минути и ще залезе в 20 часа и 43 минути.

Фаза на Луната: седем денонощия преди новолуние.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР