Снимка Булфото, архивВ последния работен ден от тази седмица времето

...
Снимка Булфото, архивВ последния работен ден от тази седмица времето
Коментари Харесай

Зимата се завръща! В петък се радваме на последни слънчеви лъчи, а от събота...


Снимка Булфото, списък

В последния работен ден от тази седмица времето ще остане топло за февруари. Валежи не се чакат, а температурите ще бъдат относително високи – от 9-10 градуса в Западна България, до 14-15 градуса тук-там в източните елементи на страната, предава Нова телевизия. Ще духа до сдържан вятър от запад – северозапад единствено в Дунавската низина, само че до вечерта и там вятърът ще отслабне и стихне. През уикенда обаче зимата още веднъж ще подсети за себе си.

В нощта против събота ще стартират превалявания от запад, които до края на деня ще обзет цялата страна. На места се чака те да бъдат обилни. Вятърът ще се ориентира от североизток и температурите бързо ще се намалят. Минималните ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, а дневните - от 6 до 10 градуса. До края на съботния ден в Западна България дъждът ще минава в сняг. В неделя към момента ще вали – в северните региони сняг, а в южните – дъжд, като от югозапад се чака преваляванията да отслабват и стопират. Ще духа от сдържан до мощен северен вятър.

Минималните температури ще бъдат сред минус 1 и 2 градуса, а оптималните - от 3 до 6 градуса над нулата. В регионите на старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В началото на идната седмица валежите на всички места ще спрат, само че облачността ще се  остане забележителна. Вятърът ще отслабне, само че все пак ще остане много студено. Сутрешните температури в понеделник ще бъдат сред минус 7 и минус 2 градуса, а дневните - сред 2 и 6 градуса. Във вторник основна смяна на времето не се чака. Ще има раздрана облачност, без превалявания, а дневните температури ще останат към 5-8 градуса. В сряда ще се заоблачи и се чака тук-там още веднъж да превали дъжд. В четвъртък преваляванията ще спрат, а дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

Блиц
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР