Снимка Булфото, архивВ първия ден на есента и само около

...
Снимка Булфото, архивВ първия ден на есента и само около
Коментари Харесай

Зимата идва! Дървата все повече поскъпват

Снимка Булфото, списък

В първия ден на есента и единствено към месец преди началото на отоплителния сезон, цените на дървата за огрев скочиха фрапантно на доста места в страната. Репортерска инспекция на екип на телевизия Bulgaria ON AIR по пунктовете за дърва във Велико Търново сподели, че тази година там кубик нацепени и нарязани дърва доближава до 90 лв., което е с към 10 лв. повече спрямо предходната година.

Още от средата на септември пред междублоковите пространства във великотърновския квартал " Чолаковци “ камари с дърва за огрев чакат да бъдат нарязани и прибрани за зимата.

Хората тук всеобщо се топлят на дърва, само че споделят, че с всяка последваща година цената за кубик скача. Екип на Bulgaria ON AIR ревизира какви са цените за кубик дърва във Велико Търново и какъв брой време се чака за доставка. Наше сложено лице влезе със скрита камера в два от най-големите и натоварени с поръчки пунктове на твърдо гориво. Заради непрекъснатото повишаване на цената на дървата, някои признават, че за първи път тази година ще се топлят на ток, тъй като в последните години им излиза едно и също.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР