Снимка: Булфото, архивУправляващият директор на Международния валутен фонд (ВМФ) Кристалина

...
Снимка: Булфото, архивУправляващият директор на Международния валутен фонд (ВМФ) Кристалина
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: За икономиката няма по-добра инвестиция от ускореното ваксиниране

Снимка: Булфото, списък

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (ВМФ) Кристалина Георгиева акцентира смисъла на световните старания за имунизация против Covid-19, като съобщи, че сега " имунизационната политика е икономическа политика ", съобщи БНР.

МВФ пресметна, че световната продукция може да се усили с над 9 трилиона $ до 2025 година, в случай че " всички са имунизирани по-бързо ", уточни още тя.

 
" Не мога да се сетя за по-добро съответствие цена-качество през тази и идната година, в сравнение с вложението в ускорени имунизации ", означи шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева добави, че държавните управления би трябвало да продължат да дават парична и фискална поддръжка, до момента в който няма " дълготраен излаз от рецесията ", предупреждавайки, че изтеглянето на помощта прекомерно скоро евентуално ще понижи икономическото възобновяване.

Управляващият шеф на МВФ също по този начин съобщи пред кореспонденти, че е насърчена, че Съединени американски щати и Китай - двете най-големи стопански системи в света - споделят поредна позиция по отношение на техните вероятности за възобновяване и тяхното " признание на отговорността, която те имат за позитивното влияние върху останалите стопански системи ".

" Подобно на пасажерите в аероплан, в който всички ние сме пасажери, е значимо те да работят в синхрон. Тогава можем да летим по-бързо и да стигнем по-нататък ", сподели Георгиева.

 
В сходен дух се изрича и шефът на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл. Той предизвести, че световната стопанска система не може изцяло да се възвърне от ковид, без всяка страна да имунизира популацията си.

Пауъл съобщи, че акцията за имунизация в Съединени американски щати, наред с подкрепящата парична и фискална политика, усъвършенстват икономическите вероятности. Той уточни отчета за положението на трудовия пазар през март като " индикация за тази по-светал вероятност ".

" Искаме да забележим поредност от месеци с сходен доклад за пазара на труда като мартенския, с цел да забележим прогрес ", съобщи той, отбелязвайки, че " неравномерността при възобновяване е сериозен проблем ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР