Снимка Булфото, архивУчебната година за част от учениците се удължава.

...
Снимка Булфото, архивУчебната година за част от учениците се удължава.
Коментари Харесай

Учебната година се удължава до 23 юни

Снимка Булфото, списък

Учебната година за част от учениците се удължава. От 1. до 3. клас тя ще завърши на 23 юни 2021 година, а за тези от 4. до 11. клас на 30 юни 2021 година Това стана ясно от промени в заповедта за календара на образователната година на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.  

Досега образователната година за тези от 1. до 3. клас трябваше да завърши на 7 юни, като последната седмица е избрана за планови действия. С измененията ще завърши на 23 юни, като последните седмици ще са неучебни и ще се употребяват за " компенсиращи ограничения, занимания по ползи и/или обща поддръжка, включително и образование в електронна среда ", а времето за използването им се дефинира от решение на съответното учебно заведение. 

Учениците от 4. до 11. клас ще приключат втория период си на 30 юни, което значи, че записаните в 4., 5. и 6. клас ще учат с две седмици в допълнение, които също ще се употребяват за компенсиращи ограничения и ще са неучебни.

Вторият период за учениците от 7. до 12. клас стартира на 4 февруари 2021 година, а за всички останали според от решението на съответното учебно заведение. 

Учениците от 12. клас ще завършат годината на 14 май, както е планувано. Паралелките с професионална подготовка в 10. и 11. клас ще се образоват до 14 юли, а тези 11. клас, дуално образование - до 28 юли.

Коледната почивка ще бъде по-дълга с два дни - 22 и 23 декември са неучебни. 

Междусрочната почивка за 7. и 12. клас ще е на 3 февруари, а за по-малките класове, ден според от решението на съответното учебно заведение. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР