Снимка Булфото, архивТурският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе жалба против

...
Снимка Булфото, архивТурският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе жалба против
Коментари Харесай

Ердоган внесе жалба срещу гръцки вестник, обидил го

Снимка Булфото, списък

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе тъжба срещу гръцки вестник, който излезе със заглавие, съдържащо ругатня и обидни квалификации по негов адрес, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган е внесъл жалбата посредством юриста си. В нея той упреква притежателя и няколко представители на висшето управление на в. " Димократия " в засегнатост на президента.

Във импортирания в съда текст се показва, че обидните квалификации в обявата свидетелстват за морално проваляне, а фактът, че те бяха посрещнати с безмълвие от гръцката общност е знак, че това морално проваляне не е лимитирано само до някои маргинални кръгове.

Според жалбата оповестените от " Димократия " обиди и псувни са ориентирани освен против личността на президента, само че и против ползите на турския народ, които президентът уверено преследва в Източното Средиземноморие и Егейско море.

В. " Димократия " разгласява в петък материал, в чието заглавие предложи на турски език на Ердоган да върви на майната си. Обидата беше преведена и на британски език /f**k off/ и стана причина посланикът на Гърция в Анкара да бъде привикан във външното министерство на Турция в петък, припомня " Катимерини ".

Гръцкото държавно управление осъди оскърбителния език в обявата, като съобщи, че той опонира на полезностите на гръцкия народ.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР