Снимка Булфото, архивТероризмът е основно обсъждана тема по цял свят.

...
Снимка Булфото, архивТероризмът е основно обсъждана тема по цял свят.
Коментари Харесай

Макрон смята, че „Ислямска държава“ остава заплаха

Снимка Булфото, списък

Тероризмът е главно обсъждана тематика по целия свят. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че опасността от терористичната организация " Ислямска страна " (ИД) към момента съществува и Франция е подготвена да продължи да поддържа Ирак в битката с нея. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон на взаимна конференция с иракския министър председател Мустафа Казим, предава TACC, представена от

" Ислямска страна загуби територия през 2017 година, с помощта на смелостта на иракските въоръжени сили и поддръжката на интернационалната коалиция. Но не би трябвало да отслабваме бдителността си, тъй като ИД към момента е опасност и знам, че битката против терористите остава приоритет за Вашето държавно управление ", сподели Макрон.

Френският водач дойде в Ирак, с цел да участва на Багдадската конференция за съдействие и партньорство, на която ще участват водачи и представители на страните от района на Близкия изток, както и на Франция и Япония. В допълнение към поддържането на стабилността и сигурността в района, срещата ще разиска въпросите за подкрепяне на Ирак при провеждането на общите избори, планувани за октомври, напъните за възобновяване на страната, разрушена през годините на война, както и битката с тероризма и екстремизма.

Според Макрон самият факт на организирането на такова събитие е победа. „ Успяхме да съберем държавни и държавни ръководители, които от време на време даже не разговаряха между тях, с цел да могат още веднъж да работят дружно и дружно да намерят решения за района “, сподели той, говорейки на конференция с президента на Ирак Бархам Салех.

Както бе обявено в събота в Елисейския замък, с изключение на присъединяване в конференцията, Макрон възнамерява да посети джамията Ал-Казимия в Багдад. Френският водач ще посети и Мосул, където ще се срещне с представители на християнската общественост и ще посети локален университет. Последната част от визитата ще се организира в град Ербил в Иракски Кюрдистан, където той ще се срещне с някогашния началник на този самостоятелен регион Масуд Барзани и представители на кюрдските формирования Пешмерга.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР