Снимка Булфото, архивТемида не е овладяна, има огромен натиск върху

...
Снимка Булфото, архивТемида не е овладяна, има огромен натиск върху
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Свободните медии и независимите съдии са последната преграда пред завладяването на държавата

Снимка Булфото, списък

Темида не е овладяна, има голям напън върху съдилищата, само че както се видя и от делото за ЕВН, въпреки всичко има почтени български съдии ", съобщи съиздателят на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев в изявление за предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТV+ и TV1. " Според мен професионалното достойство и нравственос на множеството съдии в България към момента не е смачкано ", сподели още Прокопиев и добави: " Икономедиа " през всичките тези години съумя да резервира интегритет и беше един от дребното останали центрове на самостоятелност и по тази причина и офанзивите към " Икономедиа " са толкоз яростни - тъй като свободните медии дружно с останалите самостоятелни съдии са последната бариера пред това страната да бъде изцяло превзета и гражданските права на хората да бъдат изцяло заличени ".

В неделя Иво Прокопиев и още петима души бяха напълно оправдани по всички повдигнати им от прокуратурата обвинявания по отношение на продажбата на миноритарния дял на страната в ЕВН. В предаването на Веселин Дремджиев той разяснява и думите на основния прокурор Иван Гешев незабавно след оповестяването на решението на съда, че прокуратурата е изгубила дребна борба, само че е твърдо решена " да завоюва войната против корумпираните политици и незаконно забогателите олигарси ". " Главният прокурор написа нещо доста обезпокоително - че войната продължава. Недопустимо е прокуратурата да води война, още повече персонална война против който и е да е било български жител. Това е деинстуционализиране и изцяло изпразване от наличие на ролята на тези институции, които би трябвало да охраняват правото и законността и да пазят ползите на обществото...Те са обърнати в нещо напълно друго и сега, най-малко съдейки от моя проблем, се употребяват като принадлежности за принуда. Цялата законодателна мощ, която законът им е дал, се влага в това някой да бъде преследван, унизен, малтретиран, в моя случай - аз, фамилията ми, бизнеса ми, хората, които работят в тези компании, и то години наред. Цялата сага стартира от първите следствия на " Капитал " за КТБ през 2009 година с концентрацията на държавните пари в банката ", съобщи той. " На този стадий в България към момента има една сталинска прокуратура и огромна част от актовете на прокуратурата не подлежат на никакъв тип правосъден или публичен надзор. Затова е допустимо, както в тази ситуация с ЕВН, да бъда упрекнат и 5 години да бъда разхождан под дърво и камък и имуществото ми да бъде запорирано по тази причина, че съм се изказал обществено на съвещание на Тристранния съвет ", сподели още съиздателят на " Капитал " и " Дневник " и подсети, че структурните проблеми на прокуратурата към момента чакат своето решение макар всички рекомендации на Венецианската комисия и европейските институции. На въпрос Иво Прокопиев отговори, че " Пеевски " е метафора за превзетата страна, тъй като явлението към този момент е доста повече от един човек. Той дефинира като основно присъединението на България към Банковия съюз и изрази вяра, че в годините преди страната ни да одобри еврото, ще бъдат направени някои значими структурни промени, в това число и в правосъдната система. Прокопиев предвижда, че COVID-19 ще форсира гибелта на доста от старите бизнес модели, и подсети, че в последните години тече и развой на промяна на поколенията в българския бизнес, който също би могъл да докара земетресения, загуба на пари и клиенти за някои от фирмите. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР