Снимка Булфото, архивТекстове в закона за туризма, внесени в преходни

...
Снимка Булфото, архивТекстове в закона за туризма, внесени в преходни
Коментари Харесай

Закриват онлайн платформите за настаняване при четири нарушения

Снимка Булфото, списък

Текстове в закона за туризма, импортирани в преходни и заключителни разпореждания на закона за държавния бюджет, разбуниха духовете. Те касаят интернет платформите за настаняване, написа news.bg.

При четири нарушавания се стопира платформата за България, е написано в текстовете, които са вкарани сред първо и второ четене.

Най-вероятно текстовете за електронните платформи за настаняване ще претърпят промени, даде обещание в коридорите на Народното събрание Валери Симеонов. Апартаментите, отдавани чартърен, ще подлежат на регистрация. Става въпрос за обгръщането на една категория туристически обекти, които са обекти за настаняване, които са напълно в сивия бизнес и не заплащат нито една стотинка за разлика от всички останали, безапелационен бе водачът на НФСБ.

Идеята на импортираните промени е такава да се ограничи противозаконното осъществяване на комерсиална активност, което основава неравностойност от комерсиална позиция, посочи той. Симеонов отхвърли да има хотел. " Аз не съм притежател на нито един хотел и на стая за посетители. Фирмата, която управлявах допреди четири години, е притежател на 2 хотела. Хотелите са единият в Златоград, другият в Малко Търново, където няма необикновен напор на отдаване на жилища и стаи за посетители ", изясни водачът на НФСБ.

Промените засягали онлайн платформите, през които се продава настаняване в жилища и стаи за посетители, по думите на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Целта на тези промени е всички тези хора да си заплащат налозите като всички други хора, акцентира тя. Не била задачата да се утежни бизнеса с повече такси или пък да се стопират онлайн платформи. Хората, които отдават жилища през тях ще бъдат вписани в националния указател. Законът не бил лобистки. Промените нямало да обиден потребителите на тези услуги.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР