Снимка Булфото, архивТази нощ сменихме часовниците си с час напред

...
Снимка Булфото, архивТази нощ сменихме часовниците си с час напред
Коментари Харесай

Какви са вредите от смяната на времето

Снимка Булфото, списък

Тази нощ сменихме часовниците си с час напред в 3 часа. Този цялостен час, който губим все по-често напоследък става обект на полемики. Смяната тутакси стартира през 1916 година, а една от концепциите на лятното часово време е да се употребява оптимално светлата част от деня и да се пести сила, написа economic.bg. 

Нещо, което в последните години не дава огромен резултат върху околната среда и потреблението на електрическа сила по-малко. Твърди се, че концепцията за лятното часово време идва от Бенджамин Франклин, а за първи път съществено предлагането е направено от Уилям Уилет в „ Пиилеене на дневна светлина “. 

В България лятното часово време е въведено на 1 април 1979 година, само че не като на смешка.

Противниците на промяната на часовото време настояват, че това доста постоянно води до недоспиване, стрес, отмалялост, меланхолия и неработоспособност. Здравето е главната тематика в дебатите, като специалисти сочат, че над 131 милиарда евро отиват за лекуване на болесттите, произлизащи от промяната на времето.

Смята се, че лятното часово време доста постоянно е отговорно в всекидневието на хората – провалени срещи, пътувания, сложна конфигурация на биоритъма, както и привикване с новия режим. Много хора се оплакват от нарушавания в съня, режима на хранене и спортната си интензивност, което води до липса на централизация, случаи със заспиване на кормилото, промени в настроението, смутен корем, проблеми със съня, смутена нервна система, главоболия.

Друга статистика сочи, че в дните след смяна тутакси незабавните повиквания се усилват с 12%, самоубийствата със 66%, а инфарктите със 75%.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР