Снимка Булфото, архивСв. Кирил бил роден в Йерусалим около 315

...
Снимка Булфото, архивСв. Кирил бил роден в Йерусалим около 315
Коментари Харесай

Ето кой светец честваме днес

Снимка Булфото, списък

Св. Кирил бил роден в Йерусалим към 315 година Прекарал част от живота си като аскет и подвижник, бил признат в клира и отдаден в началото в дяконски и презвитерски чин. През 346 година тогавашният Йерусалимски свещеник Максим го избрал да приготвя оглашените за кръщение и да наставлява новопокръстените.

Прилежното и плодотворно осъществяване на това свещеническо обвързване станало причина през 348-351 година, след гибелта на свещеник Максим, св. Кирил да бъде определен за негов правоприемник. Заради своята чистотата на православната религия по време развихрилата се арианска разкол Йерусалимският светител бил свалян три пъти от епископската катедра. Св. Кирил се употребил с огромно почитание от цялата черква и взел ефективно присъединяване на II Вселенски събор, който се състоял през 381 година. Доживял до дълбока напреднала възраст и умрял през 386 година. Църковните отци и писатели го назовават " бранител на апостолското обучение " и " мъж със свят живот ".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР