Снимка Булфото, архивСто и седемдесет впрегателни коня са умрели през

...
Снимка Булфото, архивСто и седемдесет впрегателни коня са умрели през
Коментари Харесай

170 впрегателни коня са умрели на Принцовите острови тази година

Снимка Булфото, списък

Сто и седемдесет впрегателни коня са умрели през първите осем месеца и половина на актуалната година на Принцовите острови в Истанбул, където колите са неразрешени и превозът се реализира с карети, оповестява в. " Джумхуриет ".

``
реклама

По-голямата част от животните са издъхнали на най-големия от островите в архипелага - Бююкада. Вероятно броят на починалите животни е даже по-голям, защото е известно, че някои коне са погребвани без позволение от управляващите на нерегламентирани места, предава Българска телеграфна агенция.

Като основна причина за гибелта на животните, наред с естествената гибел и заболяванията, природозащитни организации сочат несъразмерното им натоварване.

Файтоните с конски впряг са един от знаците на Бююкада, защото на територията му е наложена възбрана за моторни транспортни средства. По тази причина както локалните поданици, по този начин и посетителите разчитат на този тип транспорт, с изключение на на велосипедите, с цел да се придвижват на площта от към пет квадратни километра.

Нехуманното отношение към животните обаче е причина за все по-интензивни акции на правозащитниците, настояващи, че става дума за свирепост, която би трябвало да бъде прекъсната. По думите им конете са лишавани от вода, с цел да не уринират постоянно, пострадванията, които получават от сбруята, не се лекуват и са оставяни да умират.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР