Снимка: Булфото, архивСофийският градски съд прекрати делото, свързано с тежката

...
Снимка: Булфото, архивСофийският градски съд прекрати делото, свързано с тежката
Коментари Харесай

Прекратиха делото срещу бивши шефове на АПИ за катастрофата с 20 жертви край Своге

Снимка: Булфото, списък

Софийският градски съд приключи делото, обвързвано с тежката злополука край Своге, при която починаха 20 души през 2018 година То беше против някогашните началници на Агенция " Пътна инфраструктура ", които трябваше да носят отговорност за пътния случай, съобщи " Капитал ".

Бившите пътни шефове Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха упрекнати, че не са подхванали дейности за създаване на качествена настилка, с цел да се подсигурява сигурността на пътя.

Глосов бе упрекнат за това, че не е свикал изключително съвещание на УС на организацията, на което да рапортува за отхвърли на Сдружение „ Т.С. " да извърши цялостна замяна на асфалтовото покритие на част от републикански път II-16. Освен това не направил нужното на Института по пътищата и мостовете да бъде предоставена експертиза на пътния сектор, с цел да бъдат предотвратени произшествия. Това е станало макар писмото от полицейското ръководство в Своге, че секторът е рисков за водачите.

Другият обвинен Данчо Атанасов не е свикал съвещание на УС на АПИ, на което да се вземе решение за отпущането на пари за ремонта на пътя. Заради това не са били предоставени ремонтни действия за замяна на износения слой от конфликтния сектор.

Според прокуратурата с неизпълнението на своите отговорности двамата са целели полза за изпълнителите на струващия 23 млн. лева ремонт на пътя – „ Трейс “.

Софийският градски съд обаче приключва делото с претекста, че обвиняването не споделя ясно каква тъкмо е виновността на Глосов и Атанасов, има и несъгласия в обвинителната теза. Така прокуратурата ги лишава от опцията да схванат в какво са упрекнати и да обезпечат съответна на обвиняванията отбрана. Освен това фактологията " доста предхожда инкриминираното безучастие на двамата подсъдими ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР