Снимка: Булфото, архивСофийски градски съд (СГС) остави без уважение като

...
Снимка: Булфото, архивСофийски градски съд (СГС) остави без уважение като
Коментари Харесай

Съдът не пусна предсрочно осъдения за убийството на студента Андрей Монов

Снимка: Булфото, списък

Софийски градски съд (СГС) остави без почитание като неоснователна молбата на австралиецът Джок Полфрийман за условно предварително освобождение, съобщи БГНЕС.

``
реклама

Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството с нож на студента Андрей Монов. Престъплението бе осъществено на пл. “Света Неделя ” в столицата в нощта на 28 декември 2007 година Зам.-началникът на Софийския затвор Десислав Трайков изясни, че остатъкът от присъдата за Полфрийман е към 7 години.

България заплаща на Джок Полфрийман след решение на Европейския съд

„ Съдът постанови своето решение, видяхте обективно, независимо, отсъди каквото е належащо. Считам, че волята на съда не би следвало да се разяснява “, сподели пред медиите Трайков.

Пред съда през днешния ден отбраната на австралиеца показа характерности от отец и свещеник, както и писмо на Красимир Кънев, който е ръководител на Български хелзинкски комитет. Адвокатът му Калин Ангелов изясни, че в писмото на ръководителя на БХК най-общо казано пишело, че активността на Българското затворническо съдружие е неповторима даже в Източна Европа, че е много дейна и че това може да бъде употребявано като добър образец за много други страни. Определението на съда може да се апелира пред САС. За това дали ще го създадат, бранителят сподели, че още не са го решили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР