Снимка Булфото, архивСлужител на МВР от Дирекция Жандармерия“, участвал в

...
Снимка Булфото, архивСлужител на МВР от Дирекция Жандармерия“, участвал в
Коментари Харесай

Жандармерист в схема с нелегална продажба на тютюн

Снимка Булфото, списък

Служител на Министерство на вътрешните работи от Дирекция „ Жандармерия “, взел участие в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на незаконен тютюн, е хванат в миг на превозване на стоката, заяви представителят на профилираната прокуратура Сийка Милева. Милева изясни, че ГДБОП е разрушила три незаконни бази в област Русе, в които са се съдържали уреди за обработка на тютюн с уреди за омекотяване, нарязване и пакетиране, написа Булнюз. 

В складовете са се произвеждали към 1 звук за пушене седмично. Всяка база си имала отговорник, който разпространявал тютюна на клиенти. Част от арестуваните членове на проведената незаконна група са хванати в миг на произвеждане. „ Ръководителят на групата беше основал организация за закупуване на тютюн на листа, след което суровината се е обработвала от други членове на групата. Нарязаният тютюн за пушене се продавал на цена от 45 лева за кг. Акцизната ставка, която е трябвало да се заплаща, е в размер на 152 лева на кг. Държавният бюджет е ощетен с три милиона лв.. Установена е и книжарница в град Гоце Делчев, в която се поръчвали етикети с надписи на известни марки цигари. Продукцията се е пласирала в пластмасови кофички от един кг, със залепени етикети на известни марки “, добави Милева.

Тютюнът се е обработвал в допълнение с ароматизатори, с цел да се продава повече. При обиските са конфискувани над 360 кг тютюн, бележници с черно счетоводство, като съгласно записаното в тях за интервали групата е имала облаги от над 100 хиляди лв. месечно.

„ Служителят е от Жандармерията, арестуван е през вчерашния ден при превозване с персоналната си кола на над половин звук тютюн за пушене в 30 чувала. Транспортирал е противозаконната стока и до момента в който е бил еднообразен, с цел да не го стопират сътрудниците от Министерство на вътрешните работи. Паркирал си е автомобила с нарязания тютюн на паркинга на Жандармерията, до момента в който е работил като служител на реда. Служителят е почнал работа през 2015 година в Дирекция „ Жандармерия “ “, добави Милева. От активността на незаконната група е избегнато заплащането на данък в размер на над три милиона лв.. Групата е работила от 2017 година, допълниха от прокуратурата.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР