Снимка Булфото, архивСлужебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви в

...
Снимка Булфото, архивСлужебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви в
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Ние се нуждаем от безкомпромисно правосъдие в преследването на тежката престъпност

Снимка Булфото, списък

Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов съобщи в предаването „ Още от деня “ по : Ние се нуждаем от авторитетно правораздаване, даже безкомпромисно в преследването на тежката престъпност.

„ Факт е обаче, че репресивната мощ у нас повече се изявява посредством ограниченията на процесуална насила, които ползва Прокуратурата, в сравнение с посредством присъдите, които изтърпяват наказаните за своите действия. Ние би трябвало да допуснем тези каузи да бъдат затлачени, разтакавани и прекъснати. Това не е проблем единствено на профилираното правораздаване, а на цялата ни правосъдна система. Наказателното правораздаването, а още повече профилираното наказателно правораздаване, е един нищожен % от общата правосъдна активност. Ние имаме една доста по-широка задача “, сподели още той по отношение на предлагането за правене на разбор за активността на профилираните органи.

„ За мен работата с Висшия правосъден съвет е доста значима. Министърът на правораздаването ръководи тези съвещания. Аз не мисля, че има някакъв финт, тъй като това, което предложих, беше признато с дребни взаимни отстъпки. Основното е, че Висшия правосъден съвет единомислещо одобриха моето предложение и гледище да се приготви разбор за активността на профилираните органи – както на прокуратурата, по този начин и на съда. Тази седмица има съвещания на двете колегии – съдийската и прокурорската. В четвъртък, по мое предложение, следва ново съвещание на Висшия правосъден съвет, на което се надявам тези критерии да бъдат признати. Критериите са за това каква конструкция да имат отчетите “, долни Янаки Стоилов.

Той разяснява и тематиката за това дали е дейно профилираното правораздаване: „ Не можем да гледаме единствено едно от тези неща. Не е въпросът единствено какъв брой обвинявания са повдигнати. За този 10-годишен интервал е значимо какъв брой присъди за произнесени, какъв брой от тях за влезнали в действие, има ли атакуване на дейности на тези органи, които са обсъждани от Европейския съд по правата на индивида, какъв брой по настояванията за конфискацията са почетени. Това е задача, която двете колегии би трябвало да създадат и да показват своите оферти. Между тях би трябвало да се реализира нужният синхрон. Това, за което аз се притеснявам, е откакто бъдат признати тези критерии и започва активността, да не бъде тя разточена във времето. Не са нужни доста седмици, с цел да могат да бъдат показани обстоятелствата и един стегнат разбор, който да бъде възложен и да бъде употребен “.
По думите на служебния министър на правораздаването Конституцията е последното нещо, което би трябвало да бъде променяно.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР