Снимка Булфото, архивСлужебните правителства са правителства с ограничена легитимност. Това

...
Снимка Булфото, архивСлужебните правителства са правителства с ограничена легитимност. Това
Коментари Харесай

Митов: Правителството е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

Снимка Булфото, списък

Служебните държавни управления са държавни управления с лимитирана легитимност. Това държавно управление е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща. Прави неща, които излизат отвън естествените функционалности на един длъжностен кабинет. Това сподели пред заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, представен от 

" Аз съм бил част от служебно държавно управление - когато службите си извършват отговорностите, аз нямам право да обръщам администрацията наобратно, с цел да задоволя лични си упоритости. Трябва да има държавно управление, подкрепено от парламентарно болшинство, което може да прави съответните промени, а не длъжностен кабинет да си служи с болшевишки способи. Радев изясни, че тези хора би трябвало да са лоялни на България. Как президентът Радев откри непочтеност към България? Това излиза отвън всевъзможни рамки. Той се въплъщава с страната ли? ", сподели още Митов. 

" Нека изпращат сигнали, в случай че има нещо неправилно. Г-н Илчовски сподели едни неща, след това наговори други, скараха се с другия човек в комисията. Този цирк ме вбеси, не можеш да превръщаш Народното събрание в естрада за кавга сред двама предприемачи ", добави зам.-председателят на ГЕРБ. 

" Очевидно не сме напълно изолирани - ние сме в коалиция. Отказът от разговор е демонстрация за политическа незрялост. Сега виждам, че някои партии приказват, че след идващите парламентарни избори ще би трябвало партиите да се замислят за сформиране на държавно управление. ГЕРБ е най-голямата политическа партия и в последна сметка ние не може да бъдат заобикаляни четвърт от българските гласоподаватели. Когато не желаят да беседват с нас парламент няма, държавно управление няма. През задния вход влизат неразбираеми субекти, бяха заменени 24 регионални шефове. Там всички са някакви хора, които са извънредно съмнителни ", сподели още той. 

" ГЕРБ е динамична партия. Има смени в управлението. Партиите се обновяват. Маргарет Тачър след дълго ръководство бе свалена от личните си хора. Когато има обезценка, партията се обновява, дава си сметка за грешките и би трябвало да донесе ново виждане. Бойко Борисов си е водач на партията, само че виждате той даде крачка настрана, излъчи различен претендент за министър-председател. Според мен са дадени сигнали, че при идващите избори ще ГЕРБ са партия, с която ще би трябвало да се приказва ", добави Митов. 

" Може би ще би трябвало да създадем още стъпки, ще би трябвало да го разчетем по време на акцията и откакто българските жители дадат своя избор. Ние показахме еластичност, демокрацията е разговор ", сподели още той.                                                                                                                                                                                                                                     

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР