Снимка Булфото, архивСлави Трифонов беше фаворит преди, но не и

...
Снимка Булфото, архивСлави Трифонов беше фаворит преди, но не и
Коментари Харесай

„Галъп Интернешънъл“: 70% от българите не одобряват поведението на Слави, но все повече смятат, че ще спечели изборите

Снимка Булфото, списък

Слави Трифонов беше любимец преди, само че не и след изборите. 

54,3% от българите считат, че са правилни изказванията, че ГЕРБ и Бойко Борисов са рекетирали бизнеси. Това сочат данните на „ Галъп Интернешънъл “ от самостоятелен телефонен сондаж измежду 916 души. Изследването е извършено в интервала 12-18 май. Абсолютната оптималната неточност е ±3,2% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на към 55 хиляди пълнолетни българи.

69,9% от българит не утвърждават държанието на Слави Трифонов след изборите на 4 април. Причината очевидно е това, че не беше изработен опит за сформиране на държавно управление.

Oнзи ден най-интересната фигура беше Слави Трифонов, в този момент е Румен Радев

Въпреки всичко, на въпросът коя партия би нараснала гласовете си на новите избори най-вече дават отговор, че това е точно „ ИТН “ – 34,8%. На второ място е ГЕРБ – с 30,6%. Според 13,7% от запитаните пък „ Демократична България “ ще усилва гласове на новите избори. 12,6% споделят Българска социалистическа партия и това евентуално се дължи и на обстоятелството, че част от последователите на Българска социалистическа партия в по-високите възрастови групи не съумяха да гласоподават поради заплахата от ковид. Като цяло, упованията за растежи са по-големи във връзка с новоналагащите се обединения.

25% пък утвърждават новото патриотично обединяване на Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и „ Воля “ и неналичието на водачите в листите.

Почти 50/50 е мнението на хората във връзка с въвеждането на напълно машинно гласоподаване в секции с над 300 гласоподаватели (при опазване на „ спешна “ алтернатива за хартиено гласуване) – 47,3% го утвърждават, а 48,9% са на противоположното мнение. Останалите се двоумят. Най-голямо отрицание на измененията се вижда при хората, които са над 65 години.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР