Снимка: Булфото, архивСигнал против Соня Момчилова-Йовева, член на Съвета за

...
Снимка: Булфото, архивСигнал против Соня Момчилова-Йовева, член на Съвета за
Коментари Харесай

КПКОНПИ със сигнал до президента срещу Соня Момчилова

Снимка: Булфото, списък

Сигнал срещу Соня Момчилова-Йовева, член на Съвета за електронни медии, е изпратен от КПКОНПИ на президента за предприемане на нужните дейности по подготвеност, оповестяват от комисията.

Комисията ревизира сигнали по отношение на декларациите за несъответственост на лицата, заемащи висши обществени длъжности, и сезира органа по избора или назначението за предприемане на съответни дейности.

С решението си КПКОНПИ открива дали е налице несъответственост, като в тази ситуация с члена на Съвет за електронни медии Соня Момчилова – Йовева, преценката е осъществена към датата на издаване на Указа за назначение – 27 юли. Според прессъобщението на Съвет за електронни медии, " госпожа Соня Момчилова встъпва като член на Съвет за електронни медии на 5 август. " В хода на инспекцията на КПКОНПИ информация по отношение на встъпване в служба е изискана от Съвет за електронни медии, като с писмо от 23 август ръководителят на Съвета уведомява, че след издаването на Указ на президента на Република България, " Съветът не е издавал никакви актове, в това число съглашения, акт за встъпване или други, свързани с госпожа Момчилова – Йовева ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР