Снимка Булфото, архивСега действащият модел на практически споделена отговорност между

...
Снимка Булфото, архивСега действащият модел на практически споделена отговорност между
Коментари Харесай

87% от българите са недоволни от качеството на пътищата в страната

Снимка Булфото, списък

Сега настоящият модел на на практика споделена отговорност сред институциите явно се възприема като главен проблем в обществото ни, когато става дума за пътна сигурност – 82% го правят оценка отрицателно, а единствено 10% положително. 8% не могат да преценяват. Качеството на пътищата у нас също се прави оценка ниско. Българите явно търсят нов модел. Хората възприемат очебийно отрицателно и цялостната законодателна рамка и имат доста повече условия към формите на надзор по пътищата. Сред тези, които карат, мненията са още по-ярко изразени, написа BulNews.

Това са изводите от ново без значение изследване на „ Галъп интернешънъл “, извършено измежду 932 души сред 12 и 14 септември. Абсолютното оптимално отклоняване е ± 3% при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души. Повод за сондажа е нарасналата в последно време сензитивност измежду обществото по тематиката с пътната сигурност. Затова и „ Галъп интернешънъл “ продължава да влага въпроси по тази тематика в постоянните си сондажи. Само 10% от интервюираните са удовлетворени от настоящия модел у нас, който се характеризира с на процедура споделена отговорност сред институциите. На противоположното мнение са болшинството от 82%, а останалите не могат да преценяват. Очевидно, хората закономерно търсят нов повсеместен модел.

Затова и болшинство от 74% прави оценка ниско в този момент настоящото законодателство по тематиката. 21% го правят оценка позитивно, а останалите не могат да образуват мнение. Ясно проличава генералното публично неспокойствие по тези въпроси. Това изяснява и недоволството от формите на надзор у нас. 73% ги правят оценка като незадоволителни, а единствено 24% дават позитивна оценка. Останалите не могат да преценяват.   На този декор високо наподобява недоволството и към качеството на пътищата в България – цели 87% против 9% дали позитивен отговор. 4% не могат да преценяват. Наскоро в друго проучване на „ Галъп интернешънъл “ се оказва, че българите слагат оценка„ междинен 3.15 “ на пътищата у нас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР