Снимка: Булфото, архивСъздаването на Държавна петролна компания“ ще струва на

...
Снимка: Булфото, архивСъздаването на Държавна петролна компания“ ще струва на
Коментари Харесай

Икономист: Държавна петролна компания“ може да коства на страната 500 млн. лв

Снимка: Булфото, списък

Създаването на „ Държавна петролна компания “ ще коства на страната към 500 млн. лева, съобщи в ефира на bTV икономистът Мартин Димитров, написа Investor.bg. Според него обособяването на сходно държавно дружество на българския пазар на дребно на горива е неточност. 

Той уточни, че в България има максимален брой бензиностанции на 1 млн. души в границите на Европейския съюз (ЕС). Димитров даде за образец Франция и Германия, където на 1 млн. души има 200 бензиностанции, до момента в който у нас този брой доближава 420.

„ Проблемът е в достъпа до данъчните хранилища, не в броя на бензиностанциите “, посочи икономистът.

Според него е належащо да се облекчи самата процедура по основаване на нов акцизен склад, като публичните снабдители би трябвало да бъдат ангажирани да разгласяват в края на всеки месец свободните количества, с цел да е ясно къде и по какъв начин може да бъде изработен същинският достъп.

Димитров дефинира като „ в действителност добра наклонност “ потреблението на държавните хранилища.

„ Тя обаче не е задоволителна, защото в законопроекта за създаване на „ Държавна петролна компания “ написа, че в случай че сте предприемач или желаете достъп до данъчен склад и той ви бъде отхвърлен, това, което би трябвало да извършите, е да отидете в Агенция „ Митници “ и да се оплачете. По този метод организацията се трансформира в ново полицейско звено “, посочи икономистът.

По неговите думи, в случай че една система не работи автоматизирано, без да се постанова присъединяване на полицейско звено, тя няма по какъв начин да бъде ефикасна.

Димитров акцентира, че страната не трябва да взе участие в пазара на горива, а да го контролира.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тря
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР