Снимка: Булфото, архивСама по себе си тази инициатива е нещо

...
Снимка: Булфото, архивСама по себе си тази инициатива е нещо
Коментари Харесай

Проф. Близнашки разкри защо Гешев иска да разследва Радев: Не можем да приемем правната система на САЩ

Снимка: Булфото, списък

Сама по себе си тази самодейност е нещо обикновено. Трябва да се обясни статутът на този имунитет. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия преподавателят по Конституционно право проф. Георги Близнашки във връзка настояването на основния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за пояснение на съответни текстове от Конституцията, свързани с имунитета на президента, написа Блиц.

Когато става дума така наречен висши закононарушения, се повдигат доста въпроси. Главният прокурор повдига основни въпроси, свързани с действието на тази процедура. Аз не мога да знам какви скрити претекстове има, съобщи проф. Близнашки.

Нещата опират да една по-дългосрочна вероятност. В най-новата ни Конституция доста неща останаха неуредени. Главният прокурор пита какво се има поради под държавна измяна в Конституцията.

Конституционният съд няколко пъти е вземал отношение по сходни въпроси. Главният прокурор има своите учредения да сложи тези въпроси и ще се стигне до отговор, уповавам се, уточни специалистът по Конституционно право.

Другата огромна тематика е, че има доста въпросителни към държанието на президента по отношение на инициирания от него спор за конституционните промени.

Разбрахме за изявлението на зам.-държавния секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Дейвид Хейл, че са постигнали договореност за конституционна промяна у нас.

Това е неуместно вмешателство във вътрешните работи. Никой не го е правил. България би трябвало да е в положение да отстоява своите национални ползи. Американската правна система е радикално друга от нашата и ние не би трябвало да позволяваме сходна интервенция във вътрешните ни работи. Въпросът за държавната измяна може да стане настоящ по доста непредвиден метод, сподели още проф. Георги Близнашки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 52 секунди) Рейтинг: 16770 | Одобрение: 3610 Дрън-дрън. Страхуват се да не падне държавното управление след митинги,и да не би президента да ги изклати с погрешно краткотрайно държавно управление...шубе ги е  и им проличава Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР