Снимка Булфото, архивС военен ритуал във Велико Търново ще бъде

...
Снимка Булфото, архивС военен ритуал във Велико Търново ще бъде
Коментари Харесай

Военен ритуал за Съединението във Велико Търново

Снимка Булфото, списък

С боен обред във Велико Търново ще бъде маркирана 136-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това оповестиха от пресцентъра на  Общината . В 10.00 часа пред Общината ще бъде издигнато националното знаме. Младите великотърновци Белослава Маринова и Иван Данев ще напомнят за славния героизъм на българския народ с литературната комбинация „ Съединението прави силата “.

В 11.00 часа пред паметника „ Майка България “ ще бъде изпълнен боен обред по полагане на венци и цветя. Отслужен ще бъде празничен благослов. Почетният часовой на Националния боен университет „ Васил Левски “ ще премине в церемониален марш.

Точно в 12.00 часа точно на 6-и септември камбаните на Царевец и на всички църкви ще огласят града в чест на Съединението.

В 20.45 часа ще бъде излъчена прожекцията на Аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “, която ще може да се следи от площад „ Цар Асен I ”.

Честването на бележитото за историята на българския народ събитие ще премине при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. В тази връзка уредниците от Община Велико Търново, НВУ „ Васил Левски “ и Великотърновска Света митрополия напомнят на жителите, че през целия ден могат да отдадат респект пред паметниците на българските герои.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР